• Haberler
  • Gündem
  • Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Doktorlarda O Şart Kalktı

Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Doktorlarda O Şart Kalktı

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle muayenehanesi bulunan hekimler, artık vakıf üniversitelerine ait hastaneleri de kullanabilecekler. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile bu düzenleme hayata geçirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle muayenehanesi bulunan hekimler, artık vakıf üniversitelerine ait hastaneleri de kullanabilecekler. Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile bu düzenleme hayata geçirildi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE YAPILABİLECEK

Yapılan değişiklikle, muayenehanesi bulunan hekimler, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun kapsamında, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan talep edilmemek kaydıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini vakıf üniversite hastanelerinde yapabilecekler. Ancak bu hizmetten yararlanabilmek için Bakanlıkça oluşturulan komisyonun ilgili üniversitenin eğitim ve araştırma hizmet kapasitelerini dikkate alarak uygun görüş vermesi gerekecek.

KENDİ MASRAFLAR KENDİLERİ ÖDEYECEK
Bu düzenlemeye göre, hastalar, vakıf üniversite hastanesinde gerçekleştirilecek tedavi masraflarını kendileri karşılayacaklar. Tedavi öncesi hastalar, muayenehanede bilgilendirilmiş rıza formunu imzalayacaklar. Tedavi süresince hastaya kesintisiz hizmet sunumu sağlanacak ve hastaya sunulan hizmetlerden muayenehane hekimi ile vakıf üniversite hastanesi müştereken sorumlu olacaklar.

60 ÜSTÜ DOKTORLAR İÇİN KARAR
Ayrıca, yeni düzenlemeyle 60 yaşını dolduran veya en az yüzde 60 engelli olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın bir özel sağlık kuruluşunda çalışabilecekler. Ancak bu kapsamda çalışan hekimler, yönetmeliğin diğer maddeleri kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici çalışamayacaklar.

Bakmadan Geçme