Rusya'dan İran'a Savaş Yardımı

The Washington Post'un haberine göre: Rusya, İran'a, İsrail ya da Amerikan saldırısına karşı savunmasını güçlendirmek için savaş uçakları sağlama sözü verdi.

Gazze'de geçirdiği altı ayın ardından İsrail, cumartesi gecesi İran'ın topyekûn füze saldırısını yüksek teknolojili askeri hünerlerini sergilediği şaşırtıcı bir gösteriyle bertaraf ederek düşmanlarına karşı kesin bir zafer kazandı. İsrail, 100'den fazla balistik füze, 150 insansız hava aracı ve 30 seyir füzesi içeren İran yaylım ateşini etkisiz hale getirerek savaşta kalkanın da kılıç kadar güçlü olabileceğini gösterdi.

Bunun üzerine İran'a misilleme yapması beklenen İsrail için İran'ın güvenlik önlemleri alması gerekiyor. Bu da akıllara İran'ın en güçlü ortaklarından birisi olan Rusya'dan yardım alabileceği gereğini ortaya koyuyor

WASHİNGTON POST'UN HABERİNE GÖRE:

Rusya, İran'a, İsrail ya da Amerikan saldırısına karşı savunmasını güçlendirmek için savaş uçakları sağlama sözü verdi. Yakın gelecekte Su-35S savaş uçaklarının Rusya'dan İran'a teslim edilmesi planlanıyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme