• Haberler
  • Spor
  • Premier Lig'de VAR Neden Kaldırılacak? İşte Cevabı

Premier Lig'de VAR Neden Kaldırılacak? İşte Cevabı

Premier Lig'de 2024-2025 sezonundan itibaren VAR sisteminin kullanılıp kullanılmaması için kulüpler arasında oylama yapılacak. Şart sağlanırsa VAR gelecek sezondan itibaren Premier Lig'de uygulanmayacak. Peki takımlar neden VAR'ın kaldırılmasını istiyor? İşte cevabı

The Athletic'te yer alan habere göre; Premier Lig kulüpleri, Haziran ayında yapılacak yıllık genel kurul toplantısında, 2024/25 sezonu için VAR sisteminin kaldırılmasını oylayacak. 20 kulüpten 14'ünün kaldırılması yönünde oy kullanması durumunda VAR uygulaması iptal edilecek.

SEBEBİ VAR'DAKİ TARTIŞMALAR!

VAR sisteminin kaldırılmasını isteyen takımlar, maçlarda pozisyonların VAR sebebi ile daha çok tartışılır hale gelmesini öne sürüyor. Zira VAR bazı durumlarda çözüm olsa da yine de hakem kararlarının tartışılmasını sona erdiremedi. Aksine bu sezon VAR'da bazı fahiş hatalar gündem oldu. Özellikle İngiltere geçtiğimiz haftalarda tüm dünyada skandal VAR kararları ile tartışılmıştı.

VAR hakemleri İngiltere'yi karıştırmıştı!

Premier Lig'de mücadele eden Nottingham Forest, 21 Nisan'da oynana Everton maçında yaşanan hakem hataları ve verilmeyen penaltılar nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Bu açıklama, İngiltere'de tartışma konusu oldu.

Chelsea - Manchester United maçında İngiltere'yi karıştıran karar yine VAR'dan geldi.

Premier Lig'de golsüz eşitlikle sona eren Chelsea - Manchester United maçında yaşanan tartışmalı pozisyon İngiltere'yi adeta ikiye böldü. Manchester United’ın savunma oyuncusu Luke Shaw'ın maçın ardından ortaya attığı iddia ise ülkeyi karıştırdı.

Spor Arena Dış Haberler | İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında oynanan Chelsea - Manchester United mücadelesinin 15. dakikasında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonu ülkede gündem oldu.

Stamford Bridge'de oynanan karşılaşmada Manchester United'ın kazandığı serbest vuruşta Marcus Rashford'un çektiği şut, Chelsea kalecisi Edouard Mendy'den dönmüş ve dönen topa Callum Hudson-Odoi ile Mason Greenwood birlikte hareketlenmişti.

İkili arasında yaşanan mücadelenin ardından Manchester United cephesinin penaltı itirazı olmuş ve maçın orta hakemi Stuart Attwell, top oyundayken VAR'dan gelen uyarıyla karşılaşmayı durdurarak ilgili pozisyonu monitörden izlemişti.

Premier Lig'de VAR Neden Kaldırılacak? İşte Cevabı

Manchester United'lı oyuncular, Chelsea forması giyen Callum Hudson-Odoi’nin topa eliyle müdahale ettiği yönünde itirazda bulunurken, pozisyonu VAR'da tekrar tekrar izleyen hakem Stuart Attwell, konuk takım oyuncularıyla aynı fikirde olmamış ve penaltı kararına hükmetmemişti.

Maça damga vuran bu karar, golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin ardından ülkede tartışma konusu haline gelmişti.

"PENALTI VERİRSEM BU POZİSYON ÇOK KONUŞULUR"

Öte yandan Manchester United’ın savunma oyuncusu Luke Shaw, söz konusu pozisyonun ardından saha içinde kaptan Harry Maguire ile hakem Stuart Attwell arasındaki geçtiğini iddia ettiği bir diyaloğu yayıncı kuruluş Sky Sports'a demeç verdiği esnada paylaştı.

Luke Shaw, "O pozisyonda bir elle oynama gördüm ancak hangi oyuncunun elle müdahale ettiğini tam olarak algılayamadım. Daha sonra oyun durdu ve hakem pozisyonu VAR'da izledi. Penaltı çalmadı. Bu kararını Harry Maguire’e anlatırken, 'Eğer penaltı çalarsam bu pozisyon çok konuşulur' dediğini duydum." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme