• Haberler
  • Siyaset
  • Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yaptığınız Her Şeyi AYM İptal Etti, 270 Sayfa İptal Var!

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yaptığınız Her Şeyi AYM İptal Etti, 270 Sayfa İptal Var!

CHP Lideri Özgür Özel, AYM kararları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yönetildiği buradan belli oluyor'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünü Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına ayırdı.

CHP'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davaya ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Özel, ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız her şeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir" dedi.

60 GÜN İÇİNDE İĞNEDEN İPLİĞE İNCELEDİK

Özel "Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir. 60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

DEVLETİ BU HALE AK PARTİ VE MHP'NİN ANAYASA TANIMAZLIĞI GETİRDİ

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi. Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AK Parti ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirdi."

Bakmadan Geçme