• Haberler
  • Dünya
  • Milyonlarca Turistin Ziyaret Ettiği Şelaleyle İlgili Akıl Almaz Aldatmaca

Milyonlarca Turistin Ziyaret Ettiği Şelaleyle İlgili Akıl Almaz Aldatmaca

Çin'in 'Kesintisiz şelalesi' olarak bilinen ve UNESCO Global Jeoparkı listesindeki 312 metrelik Yuntai Şelaleleri'nin doğal olmadığı ortaya çıktı. Çıkan görüntüler üzerine kandırıldığını düşünen turistler tepki gösterdi.

Çin'in "Kesintisiz şelalesi" olarak bilinen ve UNESCO Global Jeoparkı listesindeki 312 metrelik Yuntai Şelaleleri'nin doğal olmadığı ortaya çıktı. Çıkan görüntüler üzerine kandırıldığını düşünen turistler tepki gösterdi.

Özellikle sıcak havalarda en çok tercih edilen mekanların başında yer alan şelaleye boru yardımıyla su taşınması akıllara durgunluk verdi.

Çin'in en yüksek şelalesi olarak tanıtılan Yuntai Dağı Şelalesi'nin aslında doğal olmadığı, suyun bir boru yardımıyla sağlandığı ortaya çıktı.

Milyonlarca turistin ziyaret ettiği mekanın gerçek yüzü tepkilere neden olurken yetkililer özür dileyerek, borunun mevsimsel dönemlerde şelalenin su seviyesini korumak için kullanıldığını öne sürdü.

Gerçeği ise bir doğa yürüyüşçüsü, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle ifşa etti.

Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda Çin'in en yüksek kesintisiz şelalesi olarak tanıtılan Yuntai Dağı Şelalesi'nin tepesinde büyük bir su borusu olduğu görüldü. İzleyenler, bu durum karşısında neye uğradığını şaşırarak şimdiye kadar kandırılmış olmalarına tepki gösterdi.

ÖZÜR DİLEDİLER!

Dağı Jeoparkı yetkilileri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada boru için özür dileyerek şelalenin mevsimsel olarak her zaman aynı güzellikte kalmasının zor olduğunu ve bu yüzden kurak sezonlarda böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme