Merkez Bankası Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın, 'Faiz dönemi sona erdi' açıklamasının ardından ekonomi piyasalarını yakından ilgilendiren Merkez Bankası'nın faiz kararını ne zaman açıklayacağı ve ne yönde karar alacağı merak konusu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı döviz ve altın başta olmak üzere ekonomi parametrelerini yakından ilgilendiriyor. Ekonomi paydaşları kadar doviz ve altın yatırımcısı da Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekliyor.

Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükselten Merkez Bankası'nda başkan Fatih Karahan'ın, "faiz dönemi sona erdi" açıklamasının ardından yeni dönemde nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu.

TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Nisan Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti.

YIL SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 45

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.