• Haberler
  • Yerel
  • Kahta Belediyesi'nden Çalışanlarına 'Erbakan Zammı' Gibi Zam

Kahta Belediyesi'nden Çalışanlarına 'Erbakan Zammı' Gibi Zam

Saadet Partili Kahta Belediyesi, asgari ücretin yüzde 49,99, memur maaşının ise yüzde 50 olarak belirlendiği 2024 yılı için çalışanlarına yüzde 105 ila 107,5 oranında zam verdi. Belediyenin zam oranı kamuoyunda "Erbakan Zammı" olarak bilinen zam oranlarını akıllara getirdi.

Adıyaman'ın Saadet Partili Kahta Belediyesi çalışanlarına yüzde 105 ile 107,5 oranında maaş zammı yaptı.

Hükümetin 2024 yılında uygulanacak asgari ücrete yüzde 49,9 memur maaşlarına ise yüzde 50 oranında zam yapmasının ardından Kahta Belediyesi tarafından çalışanların maaşlarına yüzde 100’ün üzerinde zam yapılması kamuoyunda “Erbakan Zammı” olarak bilinen ve aradan 28 yıl geçmesine rağmen halen hafızalardaki tazeliğini koruyan maaş zammını akıllara getirdi.

54. Hükümetin Başbakanı Milli Görüşün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 1996 yılında Başbakan olarak görev yaptığı dönemde asgari ücrete yüzde 102, memur maaşlarına ise yüzde 130 zam yapmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu zamana kadar asgari ücrete ve memura bu zam oranlarını veren bir iktidar daha olmadı. Erbakan’ın asgari ücret ve memura yapmış olduğu beklentilerin üzerindeki zam oranı ise “Erbakan Zammı” olarak tarihe geçti.

Mesai Arkadaşlarımızı Enflasyona Ezdirmeyiz!

Saadet Partisi Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Türkiye standartlarının üzerinde yapılan maaş zamlarının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Çalışanlara yönelik yaptıkları zam oranlarını ve alınacak yeni maaşlara ilişkin bilgilendirmede bulunan Turanlı, şunları kaydetti:

“Mesai Arkadaşlarımızı Enflasyona Ezdirmedik, Ezdirmeyiz. Kahta Belediyesi Olarak Şirket Çalışanlarımıza En Düşük Asgari Maaşı %107,5 Zam İle 31.026 TL olarak Belirledik. Bunun Yanında Temizlik İşleri Müdürlüğünde Çalışan Kardeşlerime 1,250 TL Ek Ödeme İle Maaşları 32.276 TL olarak belirledik. Kurumumuzda 4/d İşçi Kadrolu Mesai Arkadaşlarımıza da %105 Zam İle Memur Maaşına Denk Gelecek Şekilde 45.000 TL olarak belirledik. Bunun Yanında Mesai Arkadaşlarımıza Ramazan Bayramında 2.000 TL, Kurban Bayramında da 3.000 TL İkramiye Ödemeye Yapacağımızı Kararlaştırdık. Ayrıca Merkezi Hükümetin Memura Verdiği Zam İle Beraber Sosyal Denge Tazminatını %120 Zam ile Tavan Fiyattan Vermeyi Kararlaştırdık. Merkezi Hükümetin Görmezden Geldiği Enflasyonu Biz Yok Sayarak Türkiye’de En Yüksek Maaş Veren Kurumu Olacağımıza Dair Söz Vermiştik. Mesai Arkadaşlarımıza ve Ailelerine Hayırlı Olsun.

Bakmadan Geçme