• Haberler
  • Spor
  • Jose Mourinho - Stefano Pioli Hangi Teknik Adam Daha Başarılı? Fenerbahçe'nin Başına Hangisi Gelecek

Jose Mourinho - Stefano Pioli Hangi Teknik Adam Daha Başarılı? Fenerbahçe'nin Başına Hangisi Gelecek

Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'ın seçilmesi halinde Jose Mourinho'yu takımın başına getireceğini belirtmesi sonrası Ali Koç'tan Teknik adam hamlesi geldi.

Fenerbahçe’ye yeniden başkan olmak için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho hakkında şu sözleri sarf etmişti:

"Ben geçen hafta Jose Mourinho ile yüz yüze görüştüm. 2 saat süren bir görüşme yaptık. Kendisine ‘Fenerbahçe’nin sana, senin de Fenerbahçe’ye ihtiyacın var, hangi aday kazanırsa mutlaka Fenerbahçe’ye gel’ dedim. Bunları çok samimi konuştuğumuz için memnuniyetle karşıladı. Şu anda da arkadaşlarımla onun menajerleri arasında görüşmeler devam ediyor. Büyük ihtimalle biz kazanırsak Mourinho’yu Fenerbahçe’nin başına getireceğim."

2018'de başkanlık görevini bırakan Aziz Yıldırım, bu konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak seçimi kaybetmesi halinde bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi kabul ettiğini söylemişti.

ALİ KOÇ'TAN TEKNİK ADAM HAMLESİ

Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho'yu getireceğim açıklamasına karşılık olarak Ali Koç yönetimindn hamle geldi. 

Ali Koç ve ekibinin yeni dönem için AC Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli'yi önümüzdeki sezon takımın başına getirmeyü düşündüğü ve girişimde bulunduğu açıklandı.

Mario Branco, Pioli'nin temsilcisiyle bir görüşme gerçekleştirdi ve şartlarını sordu.

HANGİSİ DAHA BAŞARILI?

Mourinho, uzun yıllar boyunca birçok büyük kulüpte çalışmış ve birçok önemli kupa kazanmış bir teknik direktördür. Özellikle Porto, Chelsea, Inter Milan ve Real Madrid gibi kulüplerle önemli başarılar elde etmiştir. Kendisine özgü taktik anlayışı, disiplinli oyun tarzı ve oyuncular üzerindeki etkisiyle tanınır.

Diğer yandan, Pioli de başarılı bir kariyere sahip. Son dönemde AC Milan'ın başında görev yapmış ve takımı Serie A'da yeniden zirveye taşımıştır. Oyun felsefesi genellikle hücum futboluna dayalıdır ve genç yetenekleri geliştirmedeki başarısıyla bilinir.

Hangi teknik adamın daha başarılı olduğu, kariyer başarıları, takımlar üzerindeki etkileri, oyun felsefeleri ve oyuncu gelişimine olan katkıları gibi faktörlere bağlı olabilir. Bu değerlendirme herkes için farklı olabilir, çünkü herkesin farklı öncelikleri ve tercihleri vardır.

 

Bakmadan Geçme