• Haberler
  • Medya
  • İzmir'de Ağaca Sarılıp Meditasyon Yapma Olayının Aslı Ne?

İzmir'de Ağaca Sarılıp Meditasyon Yapma Olayının Aslı Ne?

İzmir'de bir grup insanın yaptığı ağaca ve doğaya sarılma meditasyonu sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken yeni bir meditasyon yöntemi, insanların doğayla daha derin bir bağ kurmalarını sağladığı iddia ediliyor. Bu yöntemde, insanlar ağaçlara sarılarak meditasyon yapıyor. Bu etkinlik, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı destekleyen bir yöntem olarak öne çıkıyor. Katılımcılar, ağaçlara sarılarak doğanın şifasını hissetmeye ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşmaya çalışıyor.

İzmir'de Ağaca Sarılıp Meditasyon Yapma Olayının Aslı Ne?

İzmir'de gerçekleşen ve sosyal medyada viral olan bu etkinlik, sosyal medyada yayılan fotoğraflar ve videolar aracılığıyla hızla yayıldı. Katılımcıların ağaçlarla özel bağ kurduklarına inanmaları pek çok insanı etkiledi ve meditasyon doğa sevgisine dikkat çekmeyi amaçladı. Etkinlik, farklı yaş ve meslek gruplarından insanları bir araya getirerek, doğayla iç içe olmayı vurguluyor.

AĞAÇLARA SARILMA MEDİTASYONU NEDİR?

Ağaçlara Sarılmak , Dünya genelinde bilinen adıyla Tree Hugging aslında Hippi ‘lerin geçmiş yıllarda ve halen yapmakta olduğu bir aktivitedir. Çıkış noktası Hippi ‘lere dayanır. Ağaçlara sarılmak faydalı mıdır sorusuna verilmiş artık bilimsel cevaplar var.

Ağaçlar, kökleri ile toprağa bağlı olan dalları ile gökyüzünden enerji alan varlıklar olarak kabul edilir. Uzak Doğu’da Taocu ustalar sürekli meditasyon halinde bulunan ağaçların Karbon Dioksiti Oksijene dönüştürdüğünü, bu sebeple negatif enerjileri pozitife dönüştürme güçlerinin olduğunu açıklar.

Gözlemlenecek olursa ağaçlar toprağa ne kadar fazla kök saldıysa, göklere o kadar fazla yükselir. Gelişmiş ruhsal varlıklar olarak kabul edilen ağaçlar, doğanın ve insanoğlunun dengesini korurlar.

Ağaçlarla kaplı bir yol içinde seyir halinde olduğunuzda, ruhunuzda bir rahatlama hisseder ve huzur haline geçersiniz. Ağaçlar insanın enerjisini dönüştürürken acele etmeden aradaki bağı sabırla besleyerek frekans değişimine giderler.

AĞAÇLARIN İYİLEŞTİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Negatif enerjiyi emen ağaçlar insanların ezici duygularını özgürleştirmeye ve dışarı atılımına yardım eder. Ağaçlar negatif enerjileri iyileştirerek sakinliğe sebep olur. Ağacın altında oturmak, yaşam sürmek, huzuru ve güveni topraklanmış halde insana geri döndürür.

Yapılan araştırmalarda ağaçların duyguları algıladığı ve dokunma duygusuna sahip olduğu belirlenmiştir. Faydalı olanı bırakıp, faydasız olanı dönüştürme gücü olan doğanın muhteşem varlıkları, teslimiyet karşısında gücünü yansıtıyor.

Teslimiyet sağlandığında, kendi yöntemleri ile karşılık veren ağaç insanların duygularını hisseder. Bilim adamları ve biyologlar ağaçların karşılık verdiği görüşünde olup, oksitosin seviyesini yükselttği ve stresi giderdiğini göstermiştir. Daha da ilginç olan evcil hayvanlar gibi bir sonraki görüşlerinde onunla ağaçla temasa geçen kişiyi tanıdığı iddia edilmektedir.

Bakmadan Geçme