• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti'de İstifaların Sonu Gelmiyor: İsmail Tatlıoğlu İstifa Etti

İYİ Parti'de İstifaların Sonu Gelmiyor: İsmail Tatlıoğlu İstifa Etti

Son dönemde istifa haberleriyle siyaset gündeminden düşmeyen İYİ Parti'de bir istifa daha yaşandı. 27. Dönem Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Parti eski TBMM Grup Başkanı ve 27. Dönem Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu partisinden istifa etti.

İSMAİL TATLIOĞLU KİMDİR?

İsmail Tatlıoğlu 1960'da Bursa'da doğmuş Türk siyasetçi, ekonomist ve öğretim üyesidir. TBMM 27. dönem İYİ Parti Bursa milletvekilidir. Aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesiydi.

Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirmiş, yüksek lisans ve doktorasını Uludağ Üniversitesinde yapmıştır. ODTÜ ve Glasgow Üniversitesinde çalışmalar gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim üyeliği görevlerini yapmıştır.

1999 Türkiye yerel seçimlerinde DYP'nin Bursa belediye başkan adayı olmuş, 2001'de AKP'nin kurucuları arasında yer almış, 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP Bursa 4. sıra milletvekili adayı olmuş, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Partiden milletvekili seçilmiş ardından bir dönem partinin genel başkan yardımcılığını üstlenmiştir. 1 Ekim 2020 itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı olarak seçilmiştir.

Bakmadan Geçme