• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Gazze'de Bir Hastaneyi Daha Kullanılamaz Hale Getirdi

İsrail Gazze'de Bir Hastaneyi Daha Kullanılamaz Hale Getirdi

Gazze'de 7 Ekim'den bu zamana kadar taş taş üstünde bırakmayan ve on binlerce sivili katleden İsrail, bir hastaneyi daha bombalayarak kullanılamaz hale getirdi.

Gazze'de aylardır İsrail bombardımanı altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistinliler, ellerindeki son sağlık kuruluşlarını da tek tek kaybediyor.

Hiçbir uluslararası huku ve savaş kuralını tanımayan en son Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı ateşkes kararını da tanımayacakları yönünde açıklama yapan İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Al-Amal Hastanesi'ni de kullanılamaz hale getirdi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki hastaneleri hedef almaya devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus'taki kentindeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi.


Uluslararası toplumun hastane için gerekli korumayı sağlayamadığını vurgulanan açıklamada, hastanenin 40 günden fazla bir süredir kuşatma altında olduğu ve bu sürede birkaç kez saldırıya uğradığı ifade edildi.


Öte yandan İsrail güçlerinin dün Al-Amal Hastanesi'ne düzenlediğini saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.