İsmailağa Cemaatinde İbrahim Efendi Şeyh İlan Edildi

İsmailağa Cemaati olarak bilinen ve toplumda Mahmut Efendi cemaati ve Çarşamba Cemaati olarak da tanınan cemaatin yeni şeyhi - lideri kim oldu?

İsmailağa Cemaatinde İbrahim Efendi Şeyh İlan Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatından sonra cemaatin lideri olarak Hasan Efendi (Hasan Kılıç) ilan edilmişti. 94 yaşında vefat eden Hasan Efendi'den sonra cemaatte oluşan iki farklı grup sebebiyle farklı iki ismin şeyhliğinin ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Cübbeli Ahmet ve bazı hocalar Hasan efendi ile devam etmedikleri, Hasan Efendiden sonrada Hasan Efendi tarafının ilan edeceği şeyhe tabi olmayacakları biliniyordu. 

CÜBBELİ CEMAATİN YENİ ŞEYHİNİ İLAN ETTİ

Cübbeli Ahmet ve bazı hocalar İsmail Ağa Cemaatinin lideri olarak İbrahim Efendi'de karar kıldıklarını ve bunu da ilan ettiklerini açıkladılar. 

İBRAHİM USLU (İBRAHİM EFENDİ) KİMDİR? 

İsmailağa Cemaatinde Hasan Kılıç'ın vefatın sonrası Cübbeli Ahmet ve bir kısım hocalar tarafından cemaatin yeni şeyhi olarak ilan edilen İbrahim Efendi kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? 

İbrahim Efendi olarak bilinen İbrahim Uslu aslen Rizeli olup İstanbul Başakşehir'de ikamet etmektedir. 

1957 Doğumlu olan İbrahim Uslu 67 yaşını doldurmuş ve cemaatte ciddi ağırlığı olarak bilinen bir hocadır. 

2020 yılında eşinin vefat etmesi sonrası yalnız yaşayan ve sağlık sorunları sebebiyle evinden çıkmayan İbrahim Uslu'nun da ağır hastalıklarının olduğu biliniyor. 

CEMAATİN 2 ŞEYHİ OLACAĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Cübbeli Ahmet ve bazı hocaların İbrahim Efendi'nin şeyh ilan edilmesi cemaat içerisinde ki tartışmaları bitirmeyeceği, İsmailağa Derneğinin de kendi yöntemleri ile bir şeyh ilan edeceği ve cemaatin iki farklı kola ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

 

 

CÜBBELİ AHMET HASAN EFENDİ'NİN CENAZESİNE KATILDI MI?

İsmailağa derneği ve Hasan efendinin etrafındaki şahıslarla kavgalı olduğu bilinen ve kamuoyu önünde çok sert kavga eden Cübbeli Ahmet'in Hasan efendinin cenazesine katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Cübbeli Ahmet yayınladığı videoda cenazeye katılacağı duyurdu. 

Bakmadan Geçme