• Haberler
  • Dünya
  • İran Bir İsrail Ajanını Yakaladığını Açıkladı

İran Bir İsrail Ajanını Yakaladığını Açıkladı

İran'ın kuzeybatısındaki Erdebil kentinde, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad adına casusluk faaliyetleri yürüttüğü tespit edilen bir kişinin yakalandığı bildirildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, istihbarat birimleri tarafından gözaltına alınan bu kişinin Mossad için kritik bilgiler topladığı ve sosyal medya aracılığıyla üst düzey İsrail istihbarat görevlileriyle yakın temas kurduğu belirtildi.

Söz konusu kişinin kimliği hakkında bilgi verilmedi.

ÖNCEDEN 1 AJAN İDAM EDİLMİŞTİ

İran resmi IRNA haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail istihbarat servisi Mossad için çalışan bir istihbarat görevlisi cumartesi günü İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde idam edimişti.

IRNA'nın haberinde "Bu kişi yabancı servislerle, özellikle de Mossad ile iletişim kurmuş, gizli bilgiler toplamış ve ortaklarının da katılımıyla Mossad da dahil olmak üzere yabancı servislere belge sağlamıştır" denimişti.

Haberde ismi açıklanmayan ajanın gizli bilgileri "İslam Cumhuriyeti karşıtı grup ve örgütlere propaganda yapmak" amacıyla bir "Mossad görevlisine" teslim ettiği ifade edildi, ancak teslimatın nerede yapıldığına dair bilgi verilmemişti.


 

Bakmadan Geçme