İlkokul Çocuklarından Boykot Firması Algida'ya Şok Tepki

İstanbul'da bir okulun kantinine dondurma bırakmak için okulun bahçesine giren dondurma aracının plasiyeri hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

İstanbul Ümraniye’de Mehmet Ali Yılmaz İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler okulun bahçesinde oyun oynadıkları esnada, İsrail ile ticaret yapan Algida firmasına ait dondurma aracının okul kantinine dondurma bırakmak için bahçeye giriş yaptığını fark etti.

Biranda aracın etrafına toplanan ilkokul öğrencileri, İsrail ile ticaret yaptığı için boykot malları arasında yer alan Algida’yı yuhalayarak protesto etti.

Tepkiler karşısında ne yapacağını şaşıran araç sürücüsü ve aynı zamanda dondurma dağıtıcısı kantinde işini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde aracına binerek okulun bahçesinden ayrıldı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine binlerce kullanıcı ilk öğrencilerine destek yorumları yaptı.

SAADET PARTİSİ ÇOCUKLARA DONDURMA DAĞITACAK

Öte yandan Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, ilkokul öğrencilerini gösterdikleri hassasiyetten dolayı tebrik etti.

Ömer Faruk Yazıcı, Ümraniye Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu’nda İsrail’le ticaret yaptığı için boykot malları arasına giren Algida kamyonunu görüp protesto eden ilkokul öğrencilerine, dondurma ikramı yapacaklarını açıkladı.

Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bazen koskoca ülkelerin yapamadığını minik bedenli koca yürekliler yapar. Gurur duydum helal size be. Önümüzdeki hafta bu okuldaki tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize dondurma ikramımız olacak. Okul çıkışı görüşmek üzere arkadaşlar.”
 

Bakmadan Geçme