• Haberler
  • Siyaset
  • İl Seçim Kurulu'ndan Ardahan kararı Mazbata CHP'li Faruk Demir'in

İl Seçim Kurulu'ndan Ardahan kararı Mazbata CHP'li Faruk Demir'in

Ardahan'daki mazbata krizi sonuçlandı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'nin 174 oy farkla kazandığı Ardahan'da il seçim kurulu seçim yenileme kararını iptal etti, mazbatanın CHP'li Faruk Demir'e verilmesini kararlaştırdı.

Ardahan'da mevcut Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP adayı Faruk Demir' in kazandığı seçimin, Ak Parti yönetiminin itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek yenilenmesine karar verilmişti.

 

CHP yönetiminin yenileme kararının iptali için yapılan itirazı kabul eden İl Seçim Kurulu seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

 

ANKA’nın haberine göre CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 176 oy farkla kazandığı Ardahan’da il seçim kurulu seçim yenileme kararını iptal etti, mazbatanın CHP’li Faruk Demir’e verilmesini kararlaştırdı.

 

176 oy farkla CHP adayı Faruk Demir’in kazandığı seçime AKP adayı Yunus Baydar itiraz etti.

 

İtirazları haklı bulan Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi ancak Ardahan İl Seçim Kurulu, kararı iptal etti, mazbatanın CHP’li Faruk Demir’e verilmesine karar verdi.

 

FARUK DEMİR BİYOGRAFİSİ

 

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. Demir, ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.


SANAT YAŞAMI

 

Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar devam etti.

Faruk Demir, TRT ekranlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

Sözleri Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan M. Kemal Atatürk'e yazılan "sarı saçlım mavi gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırdı.

 

SİYASİ YAŞAMI

 

Faruk Demir, 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İn Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.san Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

 

2013 yılında CHP Çankaya belediye başkan aday adayı, 2015 yılında CHP Ardahan Milletvekili aday adayı oldu.

 

Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.

Bakmadan Geçme