• Haberler
  • Dünya
  • Hamas İsrail Askerlerini Esir Aldığını Açıkladı

Hamas İsrail Askerlerini Esir Aldığını Açıkladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki bir tünelde pusuya düşürüldüğü belirtilirken, 'İsrail askerleri esir alındı' ifadeleri kullanıldı.

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki bir tünelde pusuya düşürüldüğünü ve "İsrail askerlerinin esir alındığı" ifadelerini kullandı.

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki çatışmalar sırasında İsrail askerlerinin esir alındığını açıkladı.

İSRAİL ASKERLERİ ESİR ALINDI

Kaç askerin esir alındığına dair bilgi verilmedi ancak Ubeyde, Hamas savaşçılarının bir tünelde İsrail güçlerine pusuya düşürdükten sonra geri çekildiğini ve bazı İsrail askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını ekledi. İzzeddin El Kassam Tugayları, bir İsrailli yaralının tünelde sürüklendiği anları gösteren bir video paylaştı. Ancak, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) bu iddiaları reddederek "askerlerin kaçırıldığı bir olayın olmadığını" belirtti.

İSRAİL YALANLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise, Hamas’ın iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, “Askerlerin kaçırıldığı herhangi bir olayın söz konusu olmadığını açıkladı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme