• Haberler
  • Gündem
  • Hakkari'de Kayyum Gerginliği! Polis Amiri Başından Yaralandı

Hakkari'de Kayyum Gerginliği! Polis Amiri Başından Yaralandı

Hakkari Belediye'sine kayyum atanmasının yankıları bugün de devam ediyor. DEM Parti'nin kararın ardından yaptığı çağrı sonrasında bir çok ilde olaylar yaşanırken bugün de Hakkari'de eylem yapan gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda polis amiri başından yaralandı.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyum olarak atanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Kayyum kararının ardından DEM Parti eylem çağrısında bulunurken Hakkari de dahil olmak üzere 8 ilde valilikler tarafından gösteri ve eylem yasağı getirilmişti.

Yasağa rağmen kayyum kararını proteste etmek isteyen gruba karşı polis ekipleri müdahalede bulundu. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın da bulunduğu kalabalık çarşı merkezinde yürüyüş yapmak üzere toplandı.

Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalıkla polis arasında olaylar çıktı. Polis ekipleri gruba gazla müdahale ederken olaylarda bir polis amiri ise başından aldığı darbe sonucu yaralandı.

DEM PARTİ NÖBET ÇAĞRISI YAPMIŞTI

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında "Bu kayyum siyasetine karşı bütün belediyelerimizin önünde demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için nöbet eylemleri başlatacağımızı duyurmak istiyorum. Herkesi bu nöbetlerde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bunun dışında bugün Türkiye'nin her tarafında demokratik tepkilerimizi ortaya koyacak eylem ve etkinlikler il, ilçe örgütlerimiz tarafından organize ediliyor." ifadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme