Hakkari'de Asker Sokağa İndi

Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesi nedeniyle Van'da başlayan olaylar bir çok ile yayılmış durumda. Hakkari'de göstericilere müdahale etmek için Jandarma Komando ekipleri sokağa indi.

DEM Partili büyükşehir belediye başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yüzde 55 oy alarak kazandığı seçimler sonrasında memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesiyle Van'da başlayan olaylar Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafına yayılıyor.

Diyarbakır, Batman, Siirt, Tunceli, Hakkari, Adana, Bitlis ve İstanbul'a sıçrayan olaylar sonrası polis ekipleri göstericilere müdahale ederken Hakkari'de asker sokağa indi.

Sokakları ateşe veren ve güvenlik güçlerine molotof kokteyli, taş ve sopalarla saldıran göstericilere toma ve panzerlerle müdahale eden güvenlik güçleri olayları yatıştırmaya çalışıyor.

Hakkari'de ise Jandarma Komando ekibi müdahale için sokağa indi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Vali Çelik, olayla ilgili silahla havaya ateş açan bir kişinin gözaltına alındığı ve gerekli incelemenin yapılacağını belirterek, "Olaylar sırasında gruptaki bir kişi de gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu kaşından yaralandı. Olayla ilgili gözaltılar da var." dedi.

Bakmadan Geçme