• Haberler
  • Gündem
  • Hakim Karşısına Çıkan Polat Çifti Hakkında Karar Çıktı!

Hakim Karşısına Çıkan Polat Çifti Hakkında Karar Çıktı!

Dilan ve Engin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin dava başladı. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Dilan ve Engin Polat çifti ile birlikte toplamda 11 sanık yargılanıyor. Mahkemeye, tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer sanıklar katıldı. Mahkeme, Polat çiftinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İDDİANAMEDE:

İddianamede, Dilan, Engin ve Sezgin Polat ile birlikte diğer sanıkların Banu Parlak'ı tehdit etmek ve iş yerine saldırtmakla suçlandığı belirtildi. Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda Parlak'a tehdit mesajı gönderdiği ve silahlı saldırı düzenlenmesi için suç örgütü "Daltonlar çetesi"nin üyeleriyle irtibat kurduğu iddia edildi.

Duruşmada Dilan Polat, Parlak ile aralarında husumet bulunmadığını, kendisiyle 6 yıllık arkadaş olduğunu ve olayların tamamını basından öğrendiğini ifade etti. Engin Polat ise Banu Parlak'ı tanımadığını, sadece eşinin arkadaşı olarak bildiğini ve olaylardan haberi olmadığını savundu. Sezgin Polat ise suçlamaları kabul etmediğini ve Banu Parlak'ı tanımadığını belirtti.

İddianamede ayrıca, firari olarak aranan suç örgütü liderlerinin de bulunduğu ifade edildi. Daltonlar çetesi liderleri olarak bilinen firari sanıkların ayrı ayrı 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Mahkeme sürecinin devam ettiği belirtilirken, Banu Parlak ve avukatları da duruşmaya katılarak süreci takip ediyor. Mahkeme, olayın tüm detaylarını ve sanıkların savunmalarını değerlendirerek kararını ilerleyen günlerde açıklamayı planlıyor.

KIZININ ELİNİ TUTMASINA İZİN VERİLMEMİŞ

Engin Polat'ın duruşma salonunda küçük oğlu ile telefonda konuşma talebi hakim tarafından reddedilirken, Dilan Polat'ın ağlayarak girdiği salonda kızının elini tutmak istemesi üzerine jandarma araya girdi.

Bakmadan Geçme