• Haberler
  • Medya
  • Haberi Yapay Zekaya Yazdırdı, Dikkatsizliği Kendini Ele Verdi

Haberi Yapay Zekaya Yazdırdı, Dikkatsizliği Kendini Ele Verdi

Haberi yapay zekaya yazdıran bir haber sitesi yaptığı dikkatsizlikle sosyal medyada gündem oldu.

Yapay zeka hayatımızın hemen her alanına girmeye başladı. Üniversitelerde ders olarak okutulması planlanan yapay zeka bir çok meslek dalının vazgeçilmez unsuru olarak kullanılıyor. Ancak yapay zeka araçlarını kullanırken dikkatli de olmak gerekiyor. Aksi taktirde yapılacak basit bir dikkatsizlik biranda kamuoyunun gündemine oturmanıza neden olabiliyor.

Yapay zekanın en çok kullanıldığı alanlardan birisi de hiç şüphesiz metin yazarlığı ve habercilik. Özgün bir şekilde haber metni oluşturamayan ve girmek istediği haberi yapay zekaya yazdıran bir haber sitesi yaptığı dikkatsizlikle sosyal medyada gündem oldu.

YAPAY ZEKAYA TALİMAT VERDİ, HABERDE SİLMEYİ UNUTTU

Türkiye'nin gündemine oturan Fenerbahçe Başkanlık seçimlerine ilişkin haber girmek isteyen sayfa, haber metnini yapay zekaya yazdırmak için talimat verdi. Yapay zeka tarafından oluşturulan metni sitesine haber olarak girdi ancak bir detayı gözden kaçırdı. 

Haberi Yapay Zekaya Yazdırdı, Dikkatsizliği Kendini Ele Verdi

Yapay zeka aracına metin yazdırmak için verdiği komutu "Yukarıdaki metinden 200 kelimelik bir haber metni yazar mısın?" ifadesini de haber metni ile birlikte kopyalayarak web sayfasına ekledi. Bu dikkatsizlik kullanıcılar tarafından farkedilirken haber sitesinin hatası sosyal medyada gündem oldu.

Bakmadan Geçme