Ali Babacan Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı? İşte Cevabı

HaberTürk'te konuşan Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayının 6'lı masada ortak bir isim üzerinde mutabık kalınmaması durumunda DEVA Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının kendisi olacağını söyledi.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme noktasında şuan için sadece nitelik belirleme aşamasında olduğunu belirten Babacan, ""Son toplantımızda ortak adayın niteliklerini sıraladık. Henüz altılı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. Altılı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı” diye konuştu.

BABACAN CUMHURBAŞKANI ADAYI!

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ali Babacan ortak aday olmaması durumunda aday olacağını söyledi. 6'lı masadan ortak aday belirleme çalışmalarının olumlu sonuç vermemesi veya istenen ismin aday olarak ortaya çıkmaması durumunda Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması bekleniyor. Zira kendisinin de bu yöndeki açıklaması ile büyük ihtimalle Babacan'ın seçimlere her şartta cumhurbaşkanı adayı olarak gireceği konuşuluyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Babacan partisinin ittifak kararını açıklamış ve ittifak olsun olmasın parti logosu ile seçime gireceklerini duyurmuştu.

Babacan programda 6'lı masa adına bir konuşma yapmanın da doğru olmadığını söyledi. Babacan "Benim zikrettiğim herhangi bir isim yok. Bırakın 6'lı masayı, ikili görüşmelerde ve hatta partimizde bile isim zikretmedim. Günü gelince bunların hepsi konuşulur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna açıklamaları oldu. 6'lı mutabakat olursa aday olurum dedi. Sayın Akşener ben aday değilim dedi. Onun dışında konuşmamız yanlış olur" diye ifade etti.

Bakmadan Geçme