Bitcoin çıkar mı?Son durum ne?

Kripto para yatırımcıarının sayısı her geçen gün artıken kripto para piyasaları da yüz milyarlarca dolarlık işlem hacmine ulaşmış durumda. Yatırım aracı olarak görülmeye devam edilen kripto para piyasasında son günlerde yaşananlar yatırımcıları endişelendiriyor. Son olaylardan son bitcoin 24 bin dolar seviyesine kadar düştü.Anlık 29 bin dolar civarında işlem gören BTC'nin ne zaman yükseleceği ise tam olarak bilinmiyor.

BITCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

6 ay önce 67 bin dolar seviyesine kadar çıkan bitcoin son kayıplarından sonra 24 bin dolara kadar düştü. Bitcoinde yaşanan hızlı düşüş yatırımcıları endişelendiriyor. ABD Merkez Banksı FED'in 50 baz puan faiz artırımına gitemesi dünya ekonomilerini derinden etkiledi. Faiz artışından sonda ABD borsalarına sert satışlar yaşandı. ABD borsalarında yüzde 3'e yakın değer kaybı yaşanırlen kripto para piyasası da geriledi.

Fed Başkanı'nın 75 baz puanlık faiz artırımını masadan kaldıran açıklamasına rağmen Bitcoin'de yaşanan düşüşün aslında net bir sebebi yok. Madencilik cihazı üreticisi Canaan, SEC incelemesine girmesi, Arjantin Merkez Bankası'nın kripto ticareti sunan finansal kurumları engellemek için adım atması ve Nasdaq teknoloji hisselerinde yaşanan sert düşüş şimdilik görünen başlıklar.

BTC DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Teknik anlamda Bitcoin/dolar paritesi 30 bin dolar desteğinin de altına sarkması son derece olumsuz. Özellikle haftalık kapanışın bu seviyenin altında olmaması oldukça önemli.Haftalık kapanışın 30 bin doların altında olması kripto para yatırımcıları için kaybın katlanmasına sebep olabilir.

ALTCOİN'LERDE SON DURUM NE?

BTC'nin fiyatı 27 bin 980 dolara gerilerken piyasa hakimiyeti yüzde 42.62'ye çıktı. BTC'nin dominansındaki bu yükseliş altcoinlerin daha fazla değer kaybı yaşadığını gösteriyor. 

Ethereum'daki değer kaybı oransal olarak BTC'nin neredeyse iki katına yaklaştı. ETH'nin fiyatı yüzde 19.7 düşerek 1904 dolar oldu. Böylece Ethereum neredeyse 1 yıl sonra ilk defa 2 bin doların altına geriledi. 

Ripple ve Dogecoin de serbest düşüş yaşayan kripto paralardan. XRP'nin fiyatı son 24 saatte yüzde 27.1 geriledi ve 37 cente indi. DOGE ise yüzde 27.7 düşerek 7 cent seviyelerine geld

Bakmadan Geçme