• Haberler
  • Dünya
  • Güney Kore Sınıra Dev Hoparlörler Yerleştirdi! Kuzey Kore Açıklama Yaptı

Güney Kore Sınıra Dev Hoparlörler Yerleştirdi! Kuzey Kore Açıklama Yaptı

Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan 310 balon daha gönderdiği bildirildi. Güney Kore ise misilleme olarak sınır bölgesine dev propaganda hoparlörleri kurdurdu

Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan 310 balon daha gönderdiği bildirildi. Bu adım, son günlerde tırmanan gerilimi daha da artırdı. Güney Kore, Kuzey Kore'nin bu eylemine misilleme olarak sınır bölgesine dev propaganda hoparlörleri kurdu.

ÇÖP TAŞIYAN BALONLAR GÖNDERMİŞTİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan 310 balon daha gönderdiği belirtildi. Yetkililer, halkı balonlar aracılığıyla gönderilen şüpheli maddelere dokunmamaları konusunda uyardılar.

İLK KEZ AKTİVE EDİLDİ

Bu gelişme üzerine Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin devam eden balon tehdidine karşı harekete geçti. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, 2016 yılından sonra ilk kez sınır bölgesine yeniden kurulan propaganda yayını yapan dev hoparlörlerin Güney Kore tarafından aktive edildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Kuzey Kore'nin çöp taşıyan balonlar gönderme gibi eylemleri durdurması çağrısında bulunuldu.

KUZEY KORE TEPKİ GÖSTERDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong da Güney Kore'nin sınır bölgelerinde hoparlörlerle propaganda yapmasına sert tepki gösterdi. Kim, Güney Kore'nin sınır ötesine balon göndermeye ve hoparlörlü yayın yapmaya devam etmesi halinde Kuzey Kore'nin "yeni bir yanıt" vereceğini belirtti. Güney Kore'nin bu eylemlerini durdurmaması halinde ise Kuzey Kore'nin "sürekli olarak atık kağıtları toplamak zorunda kalacağı" uyarısında bulundu.

 

Bakmadan Geçme