• Haberler
  • Dünya
  • Güney Kore Askerleri Kuzey Kore Askerlerine Ateş Açtı! Savaş Başladı mı?

Güney Kore Askerleri Kuzey Kore Askerlerine Ateş Açtı! Savaş Başladı mı?

Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki son günlerde artan gerginlik, bu kez sınır hattında kendini gösterdi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamaya göre;

UYARI ATEŞİ AÇILDI

 Pazar günü yerel saatle 12.30 sıralarında yaklaşık 20 Kuzey Kore askeri, Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içinde yer alan Askeri Sınır Çizgisi'ni (MDL) geçti. Bu gelişmenin ardından Güney Koreli askerlerin uyarı ateşi açtığı ve Kuzey Koreli askerlerin kısa süre sonra kendi ülke sınırlarına geri çekildiği bildirildi.

SINIRI YANLIŞLIKLA GEÇTİLER

JCS sözcüsü Albay Lee Sung-jun, olayla ilgili yaptığı açıklamada, DMZ'nin ot ve çalılarla kaplı olduğunu ve bu nedenle sınır işaretlerini görmenin zor olabileceğini belirtti. Lee, Kuzey Koreli askerlerin sınırı yanlışlıkla geçtiğini değerlendirdiklerini ifade etti.

GERİLİM TIRMANIYOR

Son dönemdeki gerginlik, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin sınır bölgelerine çöp taşıyan bini aşkın balon göndermesiyle tırmanmıştı. Seul yönetimi ise Pyongyang'a misilleme olarak, 2018'de Kuzey Kore ile imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı tamamen askıya almıştı. Ayrıca, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye yönelik propaganda yayını yapan dev hoparlörleri sınır bölgesine yeniden kurduğu kamuoyuna yansımıştı.

Bakmadan Geçme