2023 Yılında Türkiye'de En Çok Sipariş Edilen Yemekler Belli Oldu!

Türkiye'de 2023 yılında en çok tercih edilen yemekler listesinde birinci sırayı tavuk döner alırken geçen yılın birincisi lahmacun üçüncü sıraya geriledi.

Dışarıdan yemek yeme kültürünün oldukça yüksek olduğu Türkiye’de en çok sipariş edilen yemeklerin listesi belli oldu.

Listede daha çok lezzeti kadar hızlı, pratik ve fiyat avantajı sağlayan yemekler ön plana çıktı.

Bir yemek sipariş platformu, 2023 yılına ait istatistikleri açıkladı ve Türkiye genelinde en çok rağbet gören yemek çeşitlerini sıraladı.

Özellikle turistlerin de çok beğendiği ve 2022 yılının birincisi lahmacun burgerin ardından üçüncü sırada kendine yer bulabildi. Lahmacunun üçüncü sıraya gerilemesindeki en büyük nedenin tavuk döner karşısında fiyatta rekabet edememesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Türkiye’de En Çok Hangi Yemek Sipariş Ediliyor?

Bir önceki yıl liderliği elinde bulunduran lahmacun listede üçüncü sırada kendine yer bulurken zirveyi tavuk dönere kaptırdı. Özellikle her köşe başında görmeye alışık olduğumuz, sık sık içerisine katılan katkı maddeleriyle de gündeme gelen tavuk döner, 2023 yılında Türkiye’de en çok sipariş verilen yemek oldu.

Türk halkının favori yemeği tavuk döner, her şeyin fiyatının ikiye üçe katlandığı ekonomide lezzeti kadar fiyat avantajıyla da vatandaşların tercih nedenleri arasında yer aldı.

2023 Yılında En Çok Sipariş Verilen Yemeklerin Listesi İse Şu Şekilde;

Tavuk Döner

Burger

Lahmacun

Pizza

Çiğ Köfte

Tost

Adana Kebap

Tavuk Tantuni

Mercimek Çorbası

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

Tek Seferde Verilen Sipariş Rekoru Kırıldı

Ayrıca, 2023'te bu platform üzerinden verilen en yüksek tutarlı sipariş 26 bin 98 lira olarak kaydedilirken, ikinci sıradaki sipariş 15 bin 120 lira ve üçüncü sıradaki sipariş ise 12 bin 600 lira tutarındaydı.

Bu, geçen yılın en yüksek sipariş tutarı olan 7 bin 464 lirayı önemli ölçüde dikkat çeken bir tutardır. 2023'te yemek kategorisinde en fazla sipariş veren kullanıcı, günlük 4'ten fazla siparişle toplamda 1567 adet sipariş vererek lider konumda yer aldı.