• Haberler
  • Siyaset
  • Gözaltına Alınan Belediye Başkanı Hakim Karşısına Çıkıyor

Gözaltına Alınan Belediye Başkanı Hakim Karşısına Çıkıyor

Van'da gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı dava bugün görülmeye başlandı.

Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlamalarıyla yargılanan Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri altında hakim karşısına çıktı.

HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

Akış, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Hakkari Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Ancak, '31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Van'da bir yakının evinde pazartesi sabahı gözaltına alındı.

Gözaltına Alınan Belediye Başkanı Hakim Karşısına Çıkıyor

Hakkari Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakanlığı kararıyla Belediye Başkan Vekili olarak atandı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından, kente gelen siyasi parti temsilcileri ve partililer, polisin belediye binası önünde yürüyüşe izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlattı.

DAVA BUGÜN BAŞLIYOR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu milletvekilleri, yapılmak istenen yürüyüş sonrası olayların çıktığı kentteki gelişmeleri takip etmek üzere dün kente geldi.

Van'da gözaltına alındıktan sonra Hakkari'ye getirilen Akış ile 12 kişinin yargılandığı dava ise bugün görülüyor. Akış, hakkında 2014 yılında Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütünü yönetmek', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından dava açılmıştı.

Gözaltına Alınan Belediye Başkanı Hakim Karşısına Çıkıyor

Davanın en son görülen duruşmasında ise savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak Akış'ın 'örgüt yöneticisi' suçlamasıyla 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Akış'ın adliyeye getirilişi öncesi adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bakmadan Geçme