• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray, Süper Lig'de Duran Topların da Kralı

Galatasaray, Süper Lig'de Duran Topların da Kralı

Süper Lig'in lideri Galatasaray, bu sezon attığı gollerin 3'te birlik kısmına yakınını duran toplardan kazandı. Sarı-kırmızılılar, duran toplardan en çok gol atan takım unvanına sahip.

Trendyol Süper Lig’de 90 puanla lider olan Galatasaray, tarihindeki en iyi sezonlardan birisini geçiriyor. 

Ligde geride kalan 33 hafta itibariyle topladığı puan ve attığı gol sayısı bakımından en iyi sezon performansına sahip sarı-kırmızılı ekip tüm istatistikleri de alt üst etmiş durumda.

Ezeli rakibi ve şampiyonluk yarışının tek ortağı Fenerbahçe ile birlikte ligde en fazla gol atan takım unvanını da elinde bulunduran Galatasaray, yenilen gol bakımından ise zirvede yine tek başına.

DURAN TOPLARIN EN İYİ TAKIMI

Evinde oynadığı 17 maçın tamamını kazanan, 14 maç üst üste galibiyet alarak bu alandaki kendine ait rekoru da egale eden Okan Buruk ve öğrencileri, ligde en iyi duran top organizasyonu yapan takım olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Geride kalan 33 haftalık periyotta duran top organizasyonlarından 25 gol bulan Galatasaray, ligde duran toplardan en fazla gol atan takım oldu.

Sadece forvet oyuncuları değil defans ve orta saha oyuncularının da duran toplarda gole katkı sağlayan Galatasaray’da 25 golün 11’i kornerlerden 14’ü ise serbest vuruşlardan geldi.

Galatasaray, geride kalan haftalarda rakip fileleri 77 kez havalandırırken attığı gollerin 3’te birlik kısmına yakını duran toplardan gelmiş oldu. 

Bakmadan Geçme