• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray, Rizespor Karşısına 5 Eksikle Çıkacak

Galatasaray, Rizespor Karşısına 5 Eksikle Çıkacak

Süper Lig'in 29. Haftası açılış karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan Galatasaray, 5 oyuncusundan yoksun bir şekilde karşılaşmaya çıkacak.


Süper Lig’de topladığı 75 puanla lider olan Galatasaray, Rams Park’ta Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00’da başlayacak karşılaşmaya sarı-kırmızılı ekip 5 eksikle çıkacak.

Galatasaray’da Abdülkerim Bardakcı ve Serge Aurier sakatlıklarından dolayı kadroda yer almayacak. Beşiktaş derbisinde arka adalesinde sertlik hisseden ve son antrenmanda yer almayan Davinson Sanchez ile derbide oynamayan Wilfried Zaha'nın da ilk 11’de yer alamayacak.

Kadro dışı bırakılan ve durumu henüz netleşmeyen Sergio Oliveira da Çaykur Rizespor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

TELAFİSİ OLMAYAN HAFTALARA GİRİLDİ

Fenerbahçe ile sıkı bir şampiyonluk yarışı içerisinde bulunan Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü yok.

Fenerbahçe’nin 2 puan önünde bulunan sarı-kırmızılılar, lig sonuna kadar oynadıkları tüm karşılaşmaları kazanarak puan farkını koruyup şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Nitekim kalan haftalarda olası bir puan kaybının telafisinin mümkün olmayacağı haftalara girilmiş durumda.

HEDEF MUTLAK 3 PUAN

Okan Buruk ve öğrencileri Çaykur Rizespor karşısından 3 puanla ayrılarak en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin hafta sonu oynayacağı karşılaşmadan puan kaybetmesini bekleyecek.

Galatasaray’ın 3 puan alması ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi durumunda sarı-kırmızılı ekip üzerindeki baskı ve stresi de atmış olacak.