Galatasaray'dan Eyüpspor'a Gol Yağmuru! Icardi Hat-trick Yaptı
Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Eyüpspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti.
Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun heyecanı sürüyor.
Ligin 22. hafta mücadelesinde Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, RAMS Park’ta Atila Gerin’in ekibi Eyüpspor’u konuk etti. Hakem Çağdaş Altay’ın yönettiği karşılaşmada sarı-kırmızılılar, rakibini 5-1 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı.
5 gollü zafer
Galatasaray’a galibiyeti getiren goller; 2. dakikada Yunus Akgün, 33, 48 ve 70. dakikalarda Mauro Icardi ile 87. dakikada Eyüpsporlu Jerome Onguene’nin kendi kalesine attığı golle geldi.
Eyüpspor’un tek golünü ise 71. dakikada Metehan Altunbaş kaydetti.
Eyüpspor 10 kişi kaldı
Konuk ekipte Bedirhan Özyurt, 38. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
Puan farkı 6 oldu
Bu sonuçla birlikte lider Galatasaray puanını 55’e yükseltti ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı.
Üst üste 2. mağlubiyetini alan Eyüpspor ise 18 puanda kaldı ve 15. sırada yer aldı.
Icardi’den hat-trick, gol krallığında zirveye yaklaşma
Mauro Icardi, Eyüpspor maçında 33, 48 ve 70. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı. Arjantinli yıldız böylece Süper Lig’de bu sezonki 13. golünü kaydederek gol krallığı yarışında zirveye yaklaştı.
Icardi’nin toplam gol sayısı ise Turkcell Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki golleriyle birlikte 15’e yükseldi. 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray formasıyla en son 14 Nisan 2023’te Kayserispor maçında hat-trick yapmıştı.
RAMS Park tarihine geçti
Galatasaray’ın en golcü yabancı futbolcusu olan Icardi, Eyüpspor karşılaşmasıyla RAMS Park’ta da yeni bir rekora imza attı.
Arjantinli yıldız, RAMS Park’ta attığı gol sayısını 47’ye çıkararak 44 golle Burak Yılmaz’ı geride bıraktı ve stadın en golcü futbolcusu unvanını aldı.
Evde yenilmezlik serisi sürüyor
Sarı-kırmızılı ekip, RAMS Park’ta uzun süredir devam eden yenilmezlik serisini Eyüpspor karşısında da sürdürdü. Galatasaray, evinde en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olmuştu. Bu karşılaşmanın ardından oynadığı 30 maçta yenilgi yüzü görmeyen Cimbom, bu süreçte 24 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.
Sıradaki maçlar
Galatasaray, bir sonraki maçında 17 Şubat’ta Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar ligde ise 21 Şubat’ta Konyaspor deplasmanına çıkacak.
Eyüpspor ise 23. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği’ni konuk edecek.
Bakmadan Geçme





