Fuji Dağı Manzarası İçin Apartman Yıkılacak!

Japonya'da, tamamlanmış ve satışa hazır olan bir apartmanın, bölge sakinlerinin şikayetleri doğrultusunda ülkenin en yüksek noktası olan Fuji Dağı manzarasını engellemesi sebebiyle yıkılacağı bildirildi.

Japonya, Tokyo'nun Kunitaçi bölgesinde tartışmalı bir karara sahne oldu. Sekisui House tarafından inşa edilen ve daireleri satışa hazır hale gelen 10 katlı apartman, Fuji Dağı'nın manzarasını engellediği gerekçesiyle yıkılacak.

İNŞAAT FİRMASI HATASINI KABUL ETTİ

Bölge sakinlerinin, Fuji Dağı manzarasının kısmen engellendiği yönündeki artan şikayetleri üzerine, firma yaptığı açıklamada inşaat projesinde manzara üzerindeki etkinin yeterince dikkate alınmadığını kabul etti ve yıkım kararı alındığını duyurdu. Müteahhit firma, mahalle sakinleriyle yapılan toplantılarda alternatif tekliflerin reddedilmesinin ardından yıkım kararının alındığını belirtti.

Yaklaşık 446 bin dolardan başlayan daire fiyatlarına sahip olan ve Kunitaçi İstasyonu'na 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan yapı, Ocak 2023'te inşa edilmeye başlanmıştı. Sekisui House, yıkım maliyetlerini de karşılayacağını ve Kunitaçi Belediyesine gerekli bildirimlerin yapıldığını açıkladı.

Fuji Dağı, 3 bin 776 metre yüksekliği ile Japonya'nın ulusal simgelerinden biri olup, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer alıyor. Bu olay, Japonya'da manzaraya verilen değerin ve kültürel önemin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme