Fırtına Yıktı Geçti! Milyarlarca Lira Zarar Var

Türkiye genelinde etkili olan fırtına önüne ne geldiyse adeta yıktı geçti. Çatıları uçuran, minareleri deviren fırtına, ağaçları kökünden söktü. Fırtınanın neden olduğu olaylarda milyarca lira zarar oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önceki gümn 46 il için sarı kodlu fırtına ve yağış uyarısında bulunmuştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren ülke genelinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı.

Fırtına nedeniyle vapur seferleri iptal edilirken ülke genelinde adeta hayat felç oldu. Ağaçların köklerinden söküldüğü, çatıların uçup park halindeki araçların üzerine devrildiği fırtınada cami minareleri de yıkıldı.

Şans eseri can kaybının yaşanmadığı fırtına da yaralananlar oldu.

ANKARA

Ankara’da şiddetli fırtına sebebiyle yerinden kopup uçan çatı, park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Olayda 1’i ağır olmak üzere toplam 4 araçta ve 3 apartmanda hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle şehrin farklı noktalarında ağaçlar devrildi.

Elmadağ ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 2 caminin minareleri yıkıldı. 

Elmadağ ilçesi Kayadibi Mahallesi'nde bulunan Kayadibi Mahalle Camii ve Örnek Mahalle Camii’nde şiddetli rüzgar sonrasında iki caminin de minareleri yıkıldı. Minarelerin yıkılmasının ardından caminin iç bölümünün de hasar aldığı görüldü.

Fırtına Yıktı Geçti! Milyarlarca Lira Zarar Var

MUĞLA

Muğla’nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı.

ANTALYA

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur ve şiddetli rüzgar ilçeye bağlı Göksu Mahallesinde Erol Memiş adındaki vatandaşın serasının üzerindeki plastik örtünün yırtılmasına sebep oldu. Sağanak yağış ve fırtınadan etkilenen sera kullanılamaz hale geldi. Üzerindeki plastik seranın yırtılması nedeniyle serada ekili olan domateslerde zarar gördü.

Fırtına Yıktı Geçti! Milyarlarca Lira Zarar Var

KONYA

Konya’nın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Cadde kenarındaki bir ağaç ise park halinde cipin üzerine devrildi. 

Ereğli’de fırtına çok sayıda ağacı devirirken, çatıları uçurdu. Fırtına ilçede yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İlçeye bağlı İstasyon Caddesi bulunan bir ağaç fırtınaya dayanamayarak park halinde bulunan cipin üzerine devrildi. Yine Yıldız Mahallesi yolu üzerinde ağaçlar karayolu üzerine devrildi. Atatürk Kültür Parkında piknik alanındaki ağaçlar da fırtına da devrilirken, piknikçi vatandaşlar devrilen ağaçlardan son anda kurtuldu. 

Bu arada fırtına kazalara da neden oldu, Konya-Adana karayolu üzerinde Hortu Köprüsü mevkiinde araçlar yoldan çıktı. Belediye ekipleri ise fırtına nedeniyle kırılan ve sökülen ağaçları yerinden kaldırmak için çalışma başlattı.

Fırtına Yıktı Geçti! Milyarlarca Lira Zarar Var

BURSA

Bursa’nın Gemlik ilçesinde şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle tekneler alabora oldu. 
Gemlik ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur sabah saatlerinde istinat duvarının çökmesine ve 2 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Akşam saatlerinde ise şiddetli yağmur ve lodos yeniden şiddetini arttırdı. Sahilde bulunan tekneler alabora oldu.

KASTAMONU

Kastamonu’da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları devirdi, apartmanların çatıları uçtu, araçlarda hasara neden oldu. Bir evin uçan çatısı ise, bir apartmanın duvarına ok gibi saplandı. 

Kastamonu Valiliği, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği Kastamonu’da il genelinde yaşanan fırtına sonrasında 72 yerde çatının uçtuğunu ve 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. 
Valilik yaptığı açıkşamada; "Hasar tespit çalışmalarına başlanmış olup, yarın da devam edilerek vatandaşlarımızın zararları en kısa sürede tespit edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurur, geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadelerine yer verdi.

Fırtına Yıktı Geçti! Milyarlarca Lira Zarar Var

ÇORUM

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Karaburun köyünde, fırtına düğün yerini savaş alanına çevirdi. Düğün çadırı, masa ve sandalyeler fırtına nedeniyle uçtu.

Karaburun köyünde ikamet eden Yaşar Bıyık, oğlunun düğünü için köy meydanında yemek verdi. Yaklaşık bin 500 davetlinin katıldığı düğün yemeği aniden çıkan fırtına nedeniyle yarıda kalırken, düğün yemeği için kurulan çadır ile yemek için hazırlanan masa ve sandalyeler etrafa savruldu.

Düğüne katılmak için köye gelen davetlilerin bir kısmı geri dönerken büyük bir bölümü ise köydeki samanlık ve çatı altlarına sığındı.

 

Bakmadan Geçme