Fallout 2. Sezon Ne Zaman Çıkacak?

Dünyaca ünlü bilgisayar oyunu serisi Fallout'un dizi uyarlaması geçtiğimiz günlerde Prime Video'da yayınlandı. Tüm bölümlerin aynı anda yayınlanması ile diziyi anında bitiren izleyicilerin diziye puanı ise çok yüksek. Peki oldukça sevilen dizinin ikinci sezonu ne zaman bizlerle olacak?

Fallout Konusu

 

Fallout, distopik bir atompunk evrende gecen bir hikâyeye sahip ve bizim evrenimizin zaman çizgisinden ikinci dünya savaşının sonunda ayrılıyor. Savaştan sonra Fallout evreninde bizimkinden farklı olarak nükleer teknolojiler ve robotik daha hızlı gelişirken, bilgisayar ve dijital teknolojiler daha yavaş gelişiyor. 50’ler esintisini bol bol hissettiğimiz bu evrende 2000’li yıllara gelindiğinde büyük kaynak sıkıntıları ortaya çıkmaya, bu da doğal olarak birçok savaş yaşanmasına sebebiyet veriyor. 2067 yılında Çin Alaska’yı işgal edince Çin ile Amerika arasında 10 yıl süren bir savaş patlak veriyor. 10 yılın ardından ise ilk kimin başlattığını kimsenin bilmediği “Büyük savaş” yaşanıyor. 2 saat süren bu Nükleer savaşta bütün dünya medeniyetleri yok oluyor. İşte Fallout evreni bu yok oluş üzerinden 200 yıl geçtikten sonrasını anlatıyor ve her bir oyun başka bir hikâyeye ve Amerika’nın başka bir bölgesine ev sahipliği yaparak yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor.

 

Fallout 2. sezon ne zaman çıkacak?

 

Fallout’un 2. Sezonu henüz resmen onaylanmasa da yapımcı şirket şu an için 186 milyon dolarlık geliştirme bütçesini Amazondan almış durumda. Bu da gösteriyor ki dizi 2. Sezon onayını açıklanmasa da almış bulunuyor. Dizinin çekimlerine yazın başlanacağını düşünürsen, diziyi en erken 2025 yılı sonlarında görebileceğiz.

MUHABİR

Bakmadan Geçme