• Haberler
  • Siyaset
  • Erdoğan-Özel Görüşmesinin Detayları Ortaya Çıktı! İşte Konuşulan Konular

Erdoğan-Özel Görüşmesinin Detayları Ortaya Çıktı! İşte Konuşulan Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Erdoğan arasında önemli bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede konuşulan konular da gündem olmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen 1,5 saatlik görüşmede, vatandaşın gündemini ilgilendiren önemli konular masaya yatırıldı.

Özel, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini dile getirdi. Çay ve hububat üreticilerinin düşük alım fiyatları, atanamayan öğretmenler, özel okul öğretmenlerinin sorunları, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ve kira yardımı bitecek olan depremzedelerin sıkıntıları da görüşmede konuşuldu.

Özel, ekonomik beklentilerin karşılanabilmesi için adaletli bir vergi sistemi oluşturulması gerektiğini de belirterek, tüm siyasi partilerle Meclis’in aktif çalıştırılmasını önerdi. Çok kazananın çok, az kazananın az vergi ödemesi gerektiğini vurgulayan Özel, mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de kapsamlı bir mali çalışma yapılmasının şart olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli vergi sistemi oluşturulması konusunda iş birliği yapabileceği belirtildi.

Görüşmede, Özel'in Gezi, Sinan Ateş, Tahir Elçi, Şenyaşar davalarındaki adalet taleplerini ve Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması konusunu da gündeme getirdiği bildirildi. Özel, yeni anayasa konusunun toplumun şu anki temel beklentileri arasında yer almadığını, bu konuda bir toplumsal mutabakatın şart olduğunu belirtti.

CHP'nin, ekonomik krizden mağdur olan kesimlerin daha fazla ezilmemesi için inisiyatif almaya hazır olduğu vurgulandı.

(PolitikYol - Altan Sancar)

Bakmadan Geçme