En Beğenilen Lider Recep Tayyip Erdoğan Oldu

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü'nün (IRI) 2024 Batı Balkanlar Anketi sonuçlarına göre, 4 Balkan ülkesinde en beğenilen dünya lideri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü  Balkan ülkesinde en beğenilen dünya liderini belirlemek üzere 2 Şubat-5 Mart 2024 tarihleri arasında Balkan ülkelerini kapsyan bir anket düzenledi. Bölgesel olarak yapılan ankette Aşağıdaki dünya ve bölge liderleri hakkında çok olumsuz, biraz olumsuz, biraz olumlu ya da çok olumlu düşünceleriniz mi var?” sorusu soruldu.

EN ÇOK BEĞENİLEN LİDER ERDOĞAN OLDU

IRI’nin 2024 Batı Balkanlar Anketi’ne göre Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta en beğenilen dünya lideri sıralamasında birinci sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’da en çok beğenilen 2. lider olurken, Sırbistan’da ise en çok beğenilen 3. lider oldu.

En Beğenilen Lider Recep Tayyip Erdoğan Oldu

DÜNYA LİDERLERİ LİSTEDE YER ALDI

Ankete göre Kuzey Makedonya vatandaşlarının yüzde 66’sı Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ı beğendiğini ifade etti. Erdoğan’ı yüzde 49 ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yüzde 37 ile ABD Başkanı Joe Biden ve yüzde 35 ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping takip ediyor.

En Beğenilen Lider Recep Tayyip Erdoğan Oldu

Karadağ’da vatandaşların yüzde 56’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beğendiğini ifade ederken, onu sırasıyla yüzde 50 ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yüzde 46 ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yüzde 39 ile ABD Başkanı Joe Biden izledi. 

Bakmadan Geçme