Dünyada Bir İlk! Siber Genelevi Hizmete Başladı

Berlin'de dünyanın ilk siber genelevi, test aşamasını tamamladıktan sonra faaliyete geçti. Artık yapay zeka seks işçileri ile zaman geçirmek isteyenler, minimum bir saatlik rezervasyon yapabilecekler.

Berlin'de faaliyete geçen dünyanın ilk siber genelevi, test aşamasının ardından hizmete başladı. Yapay zeka seks işçileriyle minimum bir saatlik rezervasyon yapılabilecek. Müşteriler, yapay zeka bebekleriyle hem sözlü hem de fiziksel etkileşimde bulunabilecekler.

DAHA RAHAT HİSSETTİRİYOR

Cybrothel'in kurucusu Philipp Fussenegger, "Birçok kişi, özel meselelerini bir makineyle paylaşmaktan daha rahat hissediyor" şeklinde açıklama yaptı. Bu, "üretken yapay zekanın yetişkinlere yönelik eğlence sektörü tarafından kullanıldığı birçok yoldan sadece biri" olarak ifade edildi.

RİSKLER İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Cambridge Üniversitesi'nden Dr. Kerry McInerney, seks ve zevkle ilgili cinsiyetçi klişelerin seks sohbet robotlarına kodlanma riskine dikkat çekti.

McInerney, "Seks sohbet robotlarını eğitmek için kullanılan veri setlerinin türünü anlamamız önemli; aksi takdirde kadın zevkini küçümseyen ve heteroseksüel ilişki dışındaki seksi görmezden gelen fikirleri tekrarlama riskiyle karşı karşıya kalırız" dedi.

Uzmanlar, yapay zeka sohbet robotlarının yalnız insanları, özellikle de erkekleri hedef aldığını belirtirken, bağımlılık riski ve ruh sağlığı sorunları için çeşitli potansiyel zararlar olduğunu vurguladılar.

Bakmadan Geçme