• Haberler
  • Spor
  • Dünyaca Ünlü Basketbolcunun Forması Rekor Fiyata Satıldı

Dünyaca Ünlü Basketbolcunun Forması Rekor Fiyata Satıldı

Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant'ın 2013 yılında aşil tendonunu yırttığı maçta giydiği forma, 1,2 milyon dolara satıldı.

Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant'ın 2013 yılında aşil tendonunu yırttığı maçta giydiği forma, açık artırmada 1,2 milyon dolara satıldı. Bu fiyat, Bryant'ın giydiği bir forma için şimdiye kadar ödenen en yüksek rakam olma özelliğini taşıyor.

BUGÜNE KADAR OLAN EN YÜKSEK FİYAT

Bu satış, Bryant'ın herhangi bir forması için bugüne kadarki en yüksek fiyatın çok altında gerçekleşti. Lakers efsanesinin 2007-08 MVP sezonunda giydiği forma ise 5,8 milyon dolar civarında satılmıştı.

Bryant'ın Lakers ekibi, 12 Nisan 2013'te Golden State Warriors'a karşı oynadığı ve 118-116 kazandığı maçta bu formayı giymişti. Ancak Kobe, kariyerinin bu noktasından 2016'da emekli olana dek yalnızca 107 maç daha forma giyebilmişti.

KOBE BRYANT NASIL ÖLMÜŞTÜ?

26 Ocak 2020 tarihinde Kaliforniya'da bindiği helikopterin Calabasas şehri yakınlarında yaptığı kaza sonucunda Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna Maria Onore ve yedi kişiyle birlikte hayatını kaybetti. Ayrıca, ölümü geniş yankı uyandırmış, basketbol dünyasını yasa boğmuştur.

Bakmadan Geçme