• Haberler
  • TV
  • Dünya'nın Güneş'in etrafından bir tur atması yaklaşık 365 gün sürerken Güneş'ün Samanyolu Galaksisi merkezi etrafında bir tur atması yaklaşık ne kadar sürer?

Dünya'nın Güneş'in etrafından bir tur atması yaklaşık 365 gün sürerken Güneş'ün Samanyolu Galaksisi merkezi etrafında bir tur atması yaklaşık ne kadar sürer?

Dünya'nın Güneş'in etrafından bir tur atması yaklaşık 365 gün sürerken Güneş'ün Samanyolu Galaksisi merkezi etrafında bir tur atması yaklaşık ne kadar sürer? ATV'nin sevilen yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster'le ekranlar şenleniyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunda, Türkiye'nin en çok kazandıran bilgi yarışması olarak ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soruların cevabı merak ediliyor.

SORU: Dünya'nın Güneş'in etrafından bir tur atması yaklaşık 365 gün sürerken Güneş'ün Samanyolu Galaksisi merkezi etrafında bir tur atması yaklaşık ne kadar sürer?

A- 230 YIL

B- 230 BİN YIL

C- 230 MİLYON YIL

D- 230 MİLYAR YIL

CEVAP: C- 230 MİLYON YIL

Güneş kendi etrafında dönmesine ek olarak, galaksimiz Samanyolu'nun etrafında da hareket eder. Tam bir döngü, Güneş Sistemindeki diğer tüm cisimleri de beraberinde alarak en az 225 milyon yıl sürer.

Bakmadan Geçme