• Haberler
  • Dünya
  • Dünya Gazze'deki Katliamlara Sessiz Kalıyor! Can Kaybı Artmaya Devam Ediyor

Dünya Gazze'deki Katliamlara Sessiz Kalıyor! Can Kaybı Artmaya Devam Ediyor

İsrail'in 246 gündür Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 36 bin 801'e, yaralıların sayısı ise 83 bin 680'e ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde İsrail ordusunun sivillere yönelik gerçekleştirdiği 5 saldırıda 70 kişi hayatını kaybetti ve 150 kişi yaralandı. 

EN AZ 50 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu. Yoğun bombardımanlar sonucu Deyr el-Belah'ın doğusu ile El-Bureyc ve El-Megazi Mülteci Kampları hedef alındı. Görgü tanıklarına göre, saldırılarda onlarca Filistinli yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı.

MÜLTECİ KAMPLARI BOMBALANIYOR

İsrail topçuları ve savaş uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı'nın orta bölgesi ile Deyr el-Belah ve Bureyc mülteci kamplarının çevresindeki bölgelere şiddetli bombardımanlar düzenledi. Gazze'nin merkezinden yükselen dumanlar, saldırıların şiddetini gözler önüne serdi. İsrail askeri araçları, ani bir şekilde Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğu ve kuzeybatı bölgelerine girerek bölgeyi hedef alan yoğun top atışları gerçekleştirdi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI YAPILDI

İsrail ordusunun Gazze'nin orta bölgesine yönelik düzenlediği saldırılarda çok sayıda savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullanıldı. Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden sağlık görevlileri, şiddetli hava ve topçu bombardımanı sonucu hastaneye çok sayıda ölü ve yaralı getirildiğini açıkladı.

Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırılar kınanırken, uluslararası toplumun İsrail'e "vahşi saldırılarını" durdurması için baskı yapması çağrısında bulunuldu.

Bakmadan Geçme