• Haberler
  • Ekonomi
  • Dolar Ters Köşe Yaptı Milyonlarca Kişi Hayal Kırıklığına Uğradı

Dolar Ters Köşe Yaptı Milyonlarca Kişi Hayal Kırıklığına Uğradı

Seçimlerden sonra doların tırmanışa geçeceğini düşünen ve 31 Mart akşamına kadar dolara hücum eden milyonlarca kişi hayal kırıklığına uğradı.

Türkiye 31 Mart tarihinde 5 yıl boyunca hizmet edecek yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimlerden sonra doların fırlayacağı yönünde yorum ve tahminler arka arkaya gelmiş ve 31 Mart akşamına kadar milyonlarca kişi dolar almak için yarışa girmişti.

Seçimlerden önce düşük fiyattan alıp seçimlerden sonra dolar tırmanışa geçince yüksekten bozdurarak kar etme düşüncesi taşıyan milyonlarca kişi çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

31 Mart tarihinde 32,45 TL olan dolar 1 Nisan itibariyle yükselişe değil beklenenin tam tersi düşüşe geçti.

1 Nisan Pazartesi gününe 32,43 TL'den işleme başlayan dolar gün içerisinde 32 TL'nin altına kadar geriledi. Günü ise 32.24 TL'den kapatan dolar düşüşünü takip eden günlerde de sürdürdü. 

2 Nisan Salı gününe ise 32,13 TL'den başlayan dolar, günü yine düşüşüle devam ettirdi. Bir kez daha 32 TL'nin altını test eden dolar günü 32,18 TL'den kapattı. 

Yatırımcısının beklediği artış bir türli gelmeyen dolar 3 Nisan Çarşamba gününe de düşüş trendiyle başladı. Şuanda serbest piyasada 31,95 TL'den işlem gören doların bir miktar daha düşebileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme