• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Mesajı Vermişti! O Yapılar Yıkılmaya Başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mesajı Vermişti! O Yapılar Yıkılmaya Başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Denizler Halkındır projesi kapsamında sahillerdeki kaçak yapıların yıkımına başlandı.

Türkiye'nin kilometrelerce uzunluğunda birbirinden güzel doğa harikası sahilleri ve sahil şeridi olmasına rağmen buraları parselleyen ve vatandaşların rahat ve ücretsiz bir şekilde kullanmasına müsade etmeyen odaklara karşı başlatılan çalışmada ilk eylem gerçekeştirilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Haziran'da gündeme getirdiği vatandaşların denizlere ulaşılmasını engelleyen yapılarla mücadele konusunda somut adım atıldı.

Erdoğan, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın denize ulaşmasına engel olan hukuk dışı yapıları yıkıyoruz.. Göcek Mapa - Şamandıra Projesi ile 805 kilometrekare alandaki 20 koyumuzu yaklaşık 700 Mapa- Şamandıra ile koruma altına alıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

DENİZLER HALKINDIR PROJESİ

Bu açıklamanın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek Denizler Halkındır Projesini hayata geçirdi. Sahilleri talan eden, işgal eden rant çetelerine karşı devletin aldığı devrim niteliğindeki kararla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Plaj, sahil ve denizlerimizin üstündeki kaçak, işgalci yapıları da kararlılıkla kaldıracağız. Ülkemizin can damarlarından turizm sektörünün baltalanmasına izin vermeyecek, vatandaşlarımızın plaj ve denizlerimize ulaşmasını kolaylaştıracağız." demişti.

YIKIM BAŞLADI!

Bu gelişmelerin ardından Balıkesir Ayvalık'ta sahillere erişimi engelleyen hukuk dılı yapıların yıkımına başlandı.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Denizler halkındır. Balıkesir Ayvalık’ta vatandaşlarımızın sahillere erişimini engelleyen hukuk dışı yapıların yıkımına başladık. Sahillerimizde kaçak yapılara ve işgallere geçit vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Yapılan çalışmayla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bakan Mehmet Özhaseki'nin başlattığı 'Denizler Halkındır Projesi' kapsamında, vatandaşların sahillere erişimini engelleyen kaçak yapıların yıkımı tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Kıyı Kanunu kapsamında izinsiz kullanım ve yapılaşmalar ile ilgili denetimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda turizmin önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta ilk yıkım ve tahliye işlemleri başladı. Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi'nde vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardından bir işletmenin mevzuata aykırı bir şekilde tonoz sistemi, çit, parmaklık ve tel örgü yaptırdığı tespit edildi.

Bu kapsamda alandaki izinsiz yapının yıkımı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde, Ayvalık Kaymakamlığı koordinasyonunda ve Ayvalık Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Türkiye'nin doğal güzelliklerinden olan kıyı ve denizlere vatandaşların erişimini engelleyen tüm unsurların yıkımı Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek."

Bakmadan Geçme