• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşen Ayşe Ateş'ten Çok Konuşulacak Açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşen Ayşe Ateş'ten Çok Konuşulacak Açıklama!

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, çocukları ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Ateş, görüşme sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarını kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşme sonrasında Ayşe Ateş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da görüşmeye katıldığını vurgulayan Ateş, "Kızlarımı ve beni gerçekten uzun uzun dinledi. Onlar da uzun bir konuşma yaptılar. Sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattık, izah ettim. Dosya hakkında konuştuk. Olayın nasıl gerçekleştiğini, detaylarıyla birlikte anlattım. Çok olumlu bir görüşmeydi. Çok memnun bir şekilde yanından ayrıldık. Bana ve eşime bugüne kadar bu iftiraları atanlar, tehdit edenler, hakaret edenler, bu suça karışanlar, bu suçu suça karışıp bunun dışında ve bu suçluları koruyanlar yarın adaletin karşısında ne söyleyeceklerini düşünsünler" dedi.

TEK TALEBİM ADALETİN YERİNİ BULMASI

Basın mensuplarından, "Cumhurbaşkanı'ndan talepte bulundunuz mu" sorusunun sorulması üzerine Ateş, "Tek talebim bir an önce yargılanmanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve adaletin yerini bulması. Kendisi de bu konuda gerekenin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi" yanıtını verdi.

Ayşe Ateş, görüşme sonrası sosyal medya hesabından da yazılı bir açıklama yaptı. Ateş, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık 1,5 saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. Sayın Cumhurbaşkanımız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

"HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMAYACAK"

Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşme hakkında kısa bir özet geçen Ateş, "Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanımızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak." ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağci'nin silahlı saldırısına uğradı. Özyağci tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Sinan Ateş, saldırıda hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt "müşteki", 22 kişi de "sanık" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sanıklar Özyağci, Balkaya ve Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar; Çep ve Demirbaş'ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanıklar, Asarkaya, Saraç, Köktürk, Yüce, Uzunlar, Gelenbey, Çolak, Bayraktar, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Yüksel, Öktem, Karadeniz, Atay ve Aykal'ın " tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi. Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma, ayrı bir dosya üzerinden sürüyor.

Bakmadan Geçme