• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu ve Babacan ile Görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu ve Babacan ile Görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski kurmayları Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşeceği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü.

18 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen, yarın da Özel'e iadeyi ziyarette bulunacak olan Erdoğan'ın bu görüşmeleri Türk siyaset tarihine geçerken bir flaş gelişme daha yaşandı.

Türkiye'deki siyasi gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalar ve paylaştığı kulis bilgilerle sık sık gündeme gelen Gazeteci Levent Gültekin'in ortaya attığı iddia siyaset gündeminde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

AK Parti iktidarının ana gündem maddesini oluşturan Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmeler daha çok TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından gerçekleştirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda sahaya ineceği iddia edildi.

Siyasi partileri tek tek ziyaret eden Numan Kurtulmuş, partilerin fikirlerini alırken Anayasa değişikliğine karşı çoğunluğun sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da devreye girmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Gazeteci Levent Gültekin, anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşeceğini söyledi. 

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile görüşeceği yönünde bilgiler paylaşılıyor. Erdoğan’ın anayasa değişikliği için bu iki liderin desteğine ihtiyaç duyabileceği iddiası ülke siyasetinde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Gültekin, Erdoğan’ın oyun kurmaya çalıştığını ve bu oyunda Davutoğlu ile Babacan’ın nasıl bir rol oynayacaklarının bilinmediğini ifade ediyor.

Davutoğlu’nun siyasette nasıl bir rol üstleneceği konusunda net bir bilgi olmadığı, ancak Erdoğan’ın kurduğu oyun içerisinde Davutoğlu ve Babacan’a ihtiyaç duyabileceği ve bu isimlerle anayasa değişikliği gibi konuları konuşabileceğini belirten Gültekin, Davutoğlu’nun gelecekteki siyasi pozisyonu ve rolü hakkında da spekülasyonlar olduğunu ifade etti.

DEVA ve GELECEK PARTİLERİNİN KAÇ MİLLETVEKİLİ VAR?

22023 genel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi listesinden giren iki partinin toplamda 25 milletvekili bulunuyor. DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi ise 10 milletvekili ile mecliste temsil edilirken ayrıca Gelecek Partisi'nin Saadet Partisi ile kurmuş olduğu Saadet-Gelecek grubu da bulunuyor.

25 milletvekilinin anayasa değişikliği konusunda önemli bir sayı olduğu ve bu partilerin destek vermesi durumunda değişikliğin daha kolay olabileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme