Cübbeli Ahmet: Ekonominin Bozuk Olması İnsanları Günahlardan Uzak Tutuyor

Ekonomi ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Cübbeli Ahmet, ekonominin bozuk olmasının insanları günahlardan alı koyduğunu iddia etti.

Zaman zaman yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin gündemine oturan ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ekonomi yorumuyla yine gündeme geldi.

Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve ekonominin bozuk olmasının aslında iyi bir şey olduğunu iddia eden Cübbeli Ahmet, bu durumun insanların ahiretini kurtarmasına bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Özellikle AK Parti lehine yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Cübbeli Ahmet, iktidarı koruma adına ekonomiye yönelik söylemleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

PARANIN AZ OLMASI GÜNAHLARDAN KORUYOR!

Yaptığı konuşmada, "Bari ahireti kazanalım. Çünkü paranın az olması, ekonominin bozuk olması, çoğu günahları da engelleyici bir şey" diyen Cübbeli Ahmet, şunları söyledi:

"İçki pahalı, kumar pahalı, zina pahalı onlara da zam geliyordur herhalde. Bilmiyorum fahişelerin fiyatından haberim yok ama zam vardır herhalde. Peki her şeye zam geliyorsa senin de bu günaha bulaşma riskin azalıyor. Allah bir adamı koruyacaksa imkan vermez, buldurmaz. O da Mevla'nın bir koruması müslüman için. Günahlara karşı eğilim çoğalıyor ama imkan azalıyor. Bu manada iyi birşey. Ama çoluk çocuk protein alamıyor, öbürü beslenemiyor, ömreye gidemiyor zekat verecek parası kalmadı nisaptan düşüyor. Böyle birşey fakir fukaranın da durumu kötüleşiyor. Genel manada ahval bu."

İSMAİL SAYMAZ'DAN CÜBBELİ AHMET'E TEPKİ 

Cübbeli Ahmet'in açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kullanıcı Cübbeli Ahmet'i eleştiren ve tiye alan yorum ve paylaşımlarda bulundu.

En ağır tepkiyi ise gazeteci İsmail Saymaz verdi.

Saymaz, "Cübbeli AKP başarısız diyemediği için, AKP, liyakatsiz iş bilmez kadrolarla Türkiye'yi yönetiyor diyemediği için, AKP, Müslümanları inim inim inletiyor diyemediği için AKP, Müslümanları kuru ekmeğe muhtaç etti diyemediği için, İŞKUR'un kapısında olan kuyruk Kabe'nin kapısında yok diyemediği için, Cuma namazında caminin önünü mü kalabalık halk ekmeğin önü mü kalabalık git bak diyemediği için, AKP'nin başarısızlığını Allah'a mal etmeye çalışıyor. Çünkü AKP'yi çok seviyor ya da Allah'tan korkmadığı kadar AKP'den korkuyor. Allah Müslümanları sevdiği için özel olarak cezalandırıyor ne demek? O zaman AKP Allah'ın Müslümanları cezalandırmak için gönderdiği bir musibet midir kardeşim?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bakmadan Geçme