Cevdet Efe Kimdir? Cevdet Efe Tecavüz Olayı Nedir?

5 yıl boyunca yanında çalıştığı iki erkeğin cinsel istismarına maruz kalan 16 yaşındaki erkek çocuk Cevat Efenin intiharının perde arkası nedir? Tüm detaylar haberimizde...

8 yaşından 13 yaşına kadar kuzeni ve yanında çırak olarak çalıştığı kuaför tarafından nitelikli cinsel istismara uğradığı iddia edilen 16 yaşındaki Cevat Efe, kendisine tecavüz edenlerin serbest bırakılması sonrasında intihar ederek canına kıydı.
İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşanan acı olayda, 5 yıl boyunca tecavüze uğrayan Cevdet Efe'nin intiharı ve yaşadıkları kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

2 sanığın da yargılandıkları nitelikli cinsel istismar davasından berat etmelerini gururuna yediremeyen Cevdet Efe, 3 hafta önce 9. kattan atlayarak hayatına son verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da müdahil olduğu davanın şu an istinafta olduğu belirtiliyor.

Gazeteci Eşref Larsen, Cevdet Efe'nin babası ile yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Acılı baba, şunları söyledi:

“Oğlum İzmir Selçuk’ta abimin evinin altındaki berberde çıraklık yapıyor, işi öğreniyordu. Benim de dükkanın önünde karpuz tezgahım vardı. Hem kendi kuzeni, hem orada çıraklığını yaptığı kişi tarafından 8 yaşından 13 yaşına kadar cinsel istismara uğramış. Tehdit etmişler, ‘sakın konuşma, sana kimse inanmaz’ demişler, oğluma yıllarca istismarda bulunmuşlar. Birkaç kez intihar teşebbüsü olmuştu. ‘Oğlum, anlat, neyin var?’ dedim. ‘Baba anlatamam, dayanamazsın’ dedi. En sonunda anlattı, çılgına döndüm. Ama annem ve babam bile olayın kapatılması için elinden geleni yaptılar. Cevdet Efe’yi büyüten babaannesi, dedesi bile olay duyulmasın istedi. Efe’nin amcaları, kardeşlerim de aynı şekilde. Ben de savcılığa gittim. 

“FAİL BENİ 6 YERİMDEN BIÇAKLADI, 1 SENE YATIP ÇIKTI”

Olayı kapatmamız, şikayetimizi geri almamız için sürekli tehdit ediyorlardı. Ve bir gün faillerden biri evimin önünde beni 6 yerimden bıçakladı. 10 yıl ceza aldı, af geldi, 1 yıl yatıp çıktı. Biz bu saldırılardan dolayı Tire’ye taşınmak zorunda kaldık. 

Mücadeleme devam ettim. Doktorların ‘cinsel istismar olduğu’ yönündeki raporlarına, Efe’nin beyanlarına rağmen sanıklar önce adli kontrolle bırakıldı, sonra beraat aldılar. Oğlum da canına kıydı. Hakim bana ‘Sen istismarı gördün mü?’ dedi. Düşünebiliyor musunuz? ‘Sen gördün mü?’ diyor. Adalet istiyorum! Faillerin elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşmalarını istemiyorum. Benim çocuğum yandı, başka çocuklar da yanmasın!”

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme