• Haberler
  • Gündem
  • Burası Türkiye Evlerine Kardan Tünel Açarak Giriyorlar

Burası Türkiye Evlerine Kardan Tünel Açarak Giriyorlar

Türkiye bahara hazırlanırken aniden düşen hava sıcaklıkları ve arkasından gelen yağışlı havayla adeta kışa geri döndü. Ülkenin iç kesimlerinde kar yağışı yerini sağanak ve soğuk havaya bırakırken Doğu Anadolu Bölgesi kara kışı yaşamaya devam ediyor.

Türkiye'de kıyı şeridindeki illerde yerli ve yabancı turistler deniz keyfi yaşarken Doğu Anadolu Bölgesi ve son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte İç Anadolu Bölgesi kara kışa teslim oldu.

Başkent Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde kışın yağmayan kar Mart ayında yağarken kar yağışı yerini yağmur ve soğuk havaya bıraktı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise vatandaşlar kara kışı yaşamaya devam ediyor.

Her gün yüzlerce köy yolunun ulaşımının kapandığı Doğu Anadolu'da bazı bölgelerde kar kalınlığı 4 metreye kadar yükseliyor.

EVLERİNE TÜNEL KAZARAK GİRİYORLAR

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Süphan Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 317 rakımlı Kışkılı köyü de kara kıştan nasibin alan bölgelerden oldu. Köyün ulaşımı yoğun kar yağışı nedeniyle kesildi.


Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle köy adeta kara gömülürken, yolu ise ulaşıma kapandı. Tek katlı evlerin kara gömüldüğü köyde, bazı vatandaşlar ise kardan tünel açarak ev ve eklentilerine girebildi.


Rahmi Yoldaşçı isimli köy sakini, köylerinin Türkiye’nin en yüksek rakımlı köyü olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 10 gündür kar yağıyor. Buna fırtına da eklenince biz burada mahsur kaldık diyebiliriz. Evlerimiz kara gömüldü, yolumuz kapandı. Dünya ile bağlantımız kesildi. Tünel açarak evlerimize giriyoruz” dedi.