Bergen'İ Öldüren Halis Serbest'e Tazminat Şoku

Acıların Kadını' olarak tanınan şarkıcı Bergen'i 30 yaşındayken 6 kurşunla katleden Halis Serbest, ölüm tehditleri aldığı, rızası olmadan filmin çekildiği ve filmde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla filmin yapımcısı Orchestra Content'e 2 yıl önce 300 bin liralık tazminat davası açtı.

Acıların Kadını' olarak tanınan şarkıcı Bergen'i 30 yaşındayken 6 kurşunla katleden Halis Serbest, ölüm tehditleri aldığı, rızası olmadan filmin çekildiği ve filmde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla filmin yapımcısı Orchestra Content’e 2 yıl önce 300 bin liralık tazminat davası açtı.

FİLMDE İSMİ KULLANILMADI


Kozan 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Duruşmada Orchestra Content’in avukatı Hande Fırat, kamuya mal olmuş bir sanatçının hem sanatının hem de yaşadıklarının konu edildiğini söyledi. Filmde, davacı Halis Serbest'in ismine yer verilmediğini, bu nedenle haksız ve mesnetsiz olduğunu belirttiği davanın reddini talep etti.


 

DAVAYI KAYBETTİ


Davanın karar duruşmasında bilirkişi raporlarını inceleyen mahkeme, Serbest'in kişilik haklarına saldırı olmadığına hükmetti. Serbest'in avukatı, kararı istinafa taşıyacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?


Evli olduğu Halis Serbest tarafından 14 Ağustos 1989'da 6 kurşunla öldürülen sanatçı Bergen'in yaşamı, 4 Mart 2022'de vizyona giren filmle yeniden gündeme gelmişti.

sarkici-bergen.jpgŞarkıcı Bergen ve annesinin kızının cenazesini Halis Serbest'ten korumak için yaptırdığı kafes şeklindeki mezarı
'Bergen' filminin gösterimi, Halis Serbest’in yaşadığı Adana'nın Kozan ilçesinde iptal edildi. Film gösteriminin iptali, oyuncular, senaristler ve sinemaseverlerin tepkisine neden olmuştu.