• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Şimşek'ten Gençlere Uyarı Banka Hesaplarınızı Kimseye Kullandırtmayın

Bakan Şimşek'ten Gençlere Uyarı Banka Hesaplarınızı Kimseye Kullandırtmayın

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencileri banka hesaplarını tanımadıkları kimselere kullandırtarak terör örgütlerinin tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmaması konusunda uyarıda bulundu.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Banka Hesaplarınızı Kimseye Kullandırtmayın Sevgili Gençler, Geleceğinizi karartmayın. Banka hesaplarınızı kimseye kullandırmayın. Böylece kazara yasa dışı faaliyetlere ortak olmayın" ifadelerine yer verdi.

MASAK'ın üniversite öğrencilerine bu konudaki gerekli bilgilendirmeyi yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptığını belirten Şimşek, "Üniversite öğrencileri, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmasınlar. Gençler, bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini karartmasınlar. Bu durum, kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için yüksek miktarda para transferi gerçekleştirerek nihai amaçlarına ulaşmalarına sebep oluyor." dedi.

Bu kapsamda mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücreti için açtığı hesaplara işaret eden Şimşek, "Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde de MASAK ve YÖK, üniversite öğrencilerini banka hesaplarını tanımadıkları kimselere kullandırtmamaları yönünde uyarmıştı.