• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli: CHP Bu Pis Senaryonun Yerli Figüranı DEM İse Hazırda Bekleyen Bölücü Fitnedir

Bahçeli: CHP Bu Pis Senaryonun Yerli Figüranı DEM İse Hazırda Bekleyen Bölücü Fitnedir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin Çeşitli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin konuşmasından bazı satır başları şu şekilde;

Değerli vekiller, saygıdeğer misafirler, basın mensupları, toplantımıza katılan herkesi selamlıyor, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum. Toplantımızın izleyicilerine ve yaşam mücadelesi veren coğrafyamızdaki kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum.

GEÇMİŞİMİZDEN GÜÇ ALMALIYIZ

Bin yıldır Anadolu coğrafyasında varız ve bu varlığımızı koruyarak devam ettireceğiz. Geçmişimizden güç alarak varlığımızı sürdüreceğiz. Bölgesel güç mücadelelerinin farkındayız ve tarihi bilinçle hareket etmeliyiz.

Gizli amaçların arkasındaki gerçekleri aydınlatarak oyunları bozmak için cesaretli ve zeki olmalıyız. Maceralara kapılmaktan kaçınmalı ve çıkar çatışmalarından uzak durmalıyız. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinin yanlış yansıtılmasını ve kulis bilgilerinin manipülasyonunu dikkatle takip ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bu konuda bir mahsur görmüyoruz. Ancak asıl sorun, asılsız söylentilerin yayılması, manipülatif bilgilerin dolaşması ve fitne odaklarının kışkırtılmasıdır. Dedikodu kazanının kaynayan sularını kontrol altına almak için alternatif yollar düşünülmelidir.

SON ZAMANLARDA TEHDİTLER ARTTI

Davamızı dolduruşa gelerek sürdürmedik. Bilinmeyen sulara girmeyerek doğruluktan ayrılmadık. Dik durduk, doğru yaşadık ve kalbimizde Allah inancı, millet iradesi ve liderlik hayali ile ilerledik. Ülkemizin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı tehditlerin arttığını ve provokasyonların hız kazandığını gözlemliyoruz. Türkiye'yi hedef haline getirmeye çalışanlara asla taviz vermeyeceğiz. Aksi takdirde milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiremeyiz.

Türkiye, çevresindeki hain kuşatmanın arttığı ve küresel güçlerin etkisinin arttığı bir dönemden geçmektedir. Suriye'nin bölünmesi için yapılan emperyalist planları gözlemliyoruz. Türkiye'nin milli güvenliği tehdit altındadır ve enerjisini Türkiye karşıtlığından alan bir yıkıcı mekanizma faaliyete geçmiştir.

TÜRKİYE BU TÜR GİRİŞİMLERE SEYİRCİ KALMAYACAK

ABD'nin Suriye'deki PKK işgalini desteklemesi son derece endişe vericidir. Suriye'nin bölünmesine karşıyız ve her devletin toprak bütünlüğüne saygı duymasını bekliyoruz. Sözde demokratik girişimler Türkiye için haklı operasyon nedenidir ve Türkiye, bu tür girişimlere seyirci kalmayacaktır. Bölge ülkeleri ve Rusya'nın sessizliği düşündürücüdür. Terör devleti kurmak isteyenlere karşı Türkiye'nin tetikte olduğunu hatırlatmak isterim.

Kayyum uygulamasını eleştirenler unutmamalı ki, teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefi ve ruhudur.Kayyum edebiyatını ağızlarda sakız gibi çiğneyenler unutmasın ki, teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin şerefidir, ruhudur."

GÖREVDEN ALINMASI DEVLETİN ONURUDUR

"DEM Partili başkanın görevden el çektirilmesi, 19 yıl hüküm alarak tutuklanması Türk devlet onurunun şaşmaz hükmüdür. Seçimlerde bölücü örgüt ile ilişki olan teröristleri bilinçli şekilde aday yapanların Türkiye'yi siyasi çalkantıya mahkum etmek istedikleri açıktır.Teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin onurudur. İhanete göz yummak demokrasi değildir.

ATATÜRK İLE YOLLARI ÇOKTAN AYRILMIŞ

Suriye'nin kuzeyindeki hain teşebbüsleri kuzuların sessizliği gibi izlemesi trajedidir.CHP ele geçirilmiş ve Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. Özgür bey kavga istediğimizi söylüyor. Böyle bir niyetimiz yoktur."

DEM vekili 'Kürdistan'da işgalcisiniz. Seçilme hakkını ellerinden alıyorsunuz. Halkımızı direnişe davet ediyoruz' demiştir. Sanırım, bu canlı fazla yürek yemiş, kanat takmadan yüksekten uçmaya çalışmaktadır.Türkiye'de Kürdistan diye bir yer olmadığını anlamayanlara daha ne diyelim. İhaneti meslek edinmelerine nereye kadar katlanalım."

Bakmadan Geçme