• Haberler
  • Spor
  • Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Olacak mı?

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Olacak mı?

Süper Lig'de en son 2014'te şampiyonluk yaşayan ve kupa kazanma konusunda talihsiz bir dönem geçiren Fenerbahçe'de yönetimde değişiklik gündemde. Ali Koç'un aday olmayacağını söylemesinin ardından gerekli gördüğü için yeniden aday olması camiada bazı kesimi rahatsız etti. Ali Koç'tan kurtulmak isteyenlerin sığındığı kapı ise Aziz Yıldırım oluyor. Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılması beklenen başkanlık seçimi için Aziz Yıldırım'ın aday olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Aziz Yıldırım'ın durumu ne? Aday olacak mı? İşte detaylar:

Fenerbahçe Kongre ve Divan üyeleri, Aziz Yıldırım'ın seçimli genel kurulda aday olması için noter imzalı beyanname toplamaya başladı.

Gündeminde başkanlık seçimi olan Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerde yönetimin istifa etmesini isteyen bir grup kongre ve divan üyesinin, Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olması için harekete geçtiği öne sürüldü.

Sports Digitale'nin haberine göre; Fenerbahçe Kongre ve Divan üyeleri, Aziz Yıldırım'ın seçimli genel kurulda aday olması için noter imzalı beyanname toplamaya başladı.

AZİZ YILDIRIM ADAYLIĞINI YAKINDA AÇIKLAYACAK!

Aziz Yıldırım'ın ise hafta içi düzenlenecek bir basın toplantısıyla Fenerbahçe başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

ALİ KOÇ İSTİFA SESLERİ!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 36. haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaşırken tribünlerde protesto vardı. Sarı-lacivertliler, zirve yarışından Galatasaray'ın 6 puan gerisine düşerken şampiyonluk mucizelere kaldı. Fenerbahçe'de tribünler, 3-0 öne girilen Kayserispor maçının son anlarından Ali Koç ve yönetimini istifaya davet etti.

AZİZ YILDIRIM KİMDİR?

Aziz Yıldırım (2 Kasım 1952, Ergani) iş insanı ve inşaat mühendisi. 32. Fenerbahçe Başkanı.

İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de yapmıştır. Düzce'de Hamidiyespor Kulübü'nde amatör futbol oynamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu oldu. 15 Şubat 1998'de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük'ten bir oy fazla alarak başkan seçildi. 1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmış, 3 Haziran 2018 günü yapılan seçimli olağan genel kurulda rakibi Ali Koç'a karşı başkanlığı kaybetmiştir.

Bakmadan Geçme