Apple'ın ChatGPT İşbirliğine Elon Musk'tan Sert Tepki

Apple cihazlarında OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT kullanılmasına Elon Musk'tan tepki geldi. Elon Musk ürünlerinin Apple üzerinden yasaklanabileceğini duyurdu.

ABD’li teknoloji şirketi Apple yeni işletim sistemi iOS 18’i tanıtırken ‘Intelligence’ adlı yapay zeka açılımını da ilan etti. Bu yıl içinde Apple cihazlarında OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT kullanılabilecek.

Akıllı kişisel asistan Siri üzerinden ChatGPT’ye erişim sağlayabilecek. Bu birleşim bu yıl içinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya gelecek.

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman, X hesabından kararı şu ifadelerle yorumladı:

ELON MUSK'TAN TEPKİ GELDİ

Elon Musk, X sosyal medya hesabından, Apple'ın geliştirici etkinliği WWDC'de ilan ettiği ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliğine dair paylaşım yaptı.

OpenAI'ı işletim sistemi seviyesinde entegre ederse, güvenlik gerekçesiyle Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını bildirdi.

 

Musk, şirketi ziyaret edenlerin de kapıda Apple cihazlarını teslim etmek zorunda kalacağını aktararak, cihazların Faraday kafesinde saklanacağını belirtti.

Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI’a güvenmesini de eleştiren Musk, “Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak bir şekilde OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olabilmesi açıkça saçma. Apple, verilerinizi OpenAI'a teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil.” şeklinde değerlendirdi.

 

Bakmadan Geçme